Vrei sa incepi o afacere bazata pe o platforma marketplace? Aceasta este solutia de care ai nevoie

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii eCommerce in .

O platforma marketplace care poate fi dezvoltata in doar cateva saptamani – este ceea ce-si doreste un antreprenor care vrea sa lanseze un business rapid si profitabil.

Nu toti antreprenorii sunt interesati sa creeze aplicatii pentru business-ul lor, in special datorita faptului ca exista deja sute de solutii tehnice cu foarte multe caracteristici utile, la doar un click distanta.

(Pe baza experientei noastre de peste 16 ani in dezvoltare de software, ne putem ajuta fiecare client sa descopere care solutie ii poate rezolva nevoile mai bine: early adoption sau o solutie complet personalizata ?)

De aceea, in urma cu putin timp, am inceput sa dezvoltam arhitectura unei platforme care urmareste o nevoie specifica a antreprenorilor: sa intre rapid pe piata prin utilizarea unei platforme marketplace.

 

Pe scurt: cum functioneaza o platforma Marketplace

 

platforma marketplace

 

Mai multi comercianti se inregistreaza pe o platforma online unde isi pot prezenta, promova si vinde produsele.

O platforma marketplace genereaza o multitudine de avantaje, atat pentru vanzatori, cat si pentru clienti, dar mai ales pentru cel care detine platforma:

  • avantaje cheie pentru comercianti: pot sa gaseasca clientii potriviti intr-un timp scurt;
  • avantaje cheie pentru clienti: pot sa vada si sa interactioneze doar cu ofertele relevante;
  • proprietarul marketplace-ului: un business care nu necesita foarte mult efort si este eficient din punctul de vedere al costurilor.

 

Despre solutia noastra (niveluri de utilizator, caracteristici si functionalitati, etc)

Solutia noastra de marketplace poate fi adaptata oricarui business care foloseste principii de eCommerce si are procese de vanzare initiate (si chiar finalizate) online (retail, imobiliare, fashion etc).

Pentru a prezenta un exemplu, ne-am ales domeniul imobiliar, in special datorita faptului ca acest domeniu ne permite sa aratam functionalitatile avansate ale marketplace-ului, dar si simplitatea prin care utilizatorii pot sa urmareasca ofertele si sa initieze procesul de vanzare.

Functionalitati si caracteristici integrate in solutia de marketplace predefinita

  • A fost construita pentru trei tipuri de utilizatori: owner marketplace, agenti de imobiliare si clienti;
  • Vizualizare personalizata pentru owner/agenti/clienti – platforma disponibila in mai multe limbi si valute;
  • Informatie usor de gasit prin functii de smart search – integrate intr-un design responsiv, atat in versiunea web, cat si mobile;
  • Proprietatile sunt afisate in functie de relevanta, data sau importanta – multiple functionalitati de afisare menite sa creasca relevanta si sa scurteze procesul de vanzare;
  • Tool-uri tranzactionale si informatii la doar un click distanta pentru utilizatorii marketplace-ului (spre exemplu, tool de conectare rapida intre clienti si agenti, prin push notifications sau e-mail pentru fiecare proprietate care se potriveste cu nevoile clientului).
platforma marketplace

 

Descopera mai multe despre solutia de tip Marketplace dezvoltata de Roweb

Obtine demo

 

3 tipuri de utilizatori – 3 panouri de afisare

Panoul de admin

Interfata dinamica ce ofera acces rapid la functiile principale de administrator (categorii, utilitati, proprietati, utilizatori, raportari, setari).

Management facil al continutului si al utilizatorilor (filtre personalizate pentru functiile de: adauga, editeaza, sterge sau listeaza) pentru fiecare cerere si oferta care se potriveste (unde oferta este un criteriu de filtrare).

Notificari atunci cand clientul gaseste o oferta care i se potriveste prin trimiterea unui e-mail catre agentii imobiliari.

Import rapid de date importa proprietati (articole) din FlexMLS si WHISE CRM.

Rapoarte cu statistici utile (istoric pentru fiecare utilizator)

  • Actiuni: Cautare, Login, Logout, Contact, Ascundere, Sterge, Adauga, Salveaza lista de cautare);
  • Afisare rapida de date: Rezultate, ID, Timp, Locatie, URL-ul paginii.

O gama larga de functii care se pot personaliza (imaginea de background, continutul din pagina Despre noi, optimizari SEO, meta descrieri si meta titluri etc).

Adaugarea facila a unor noi proprietati in doar trei pasi (tipul proprietatii, descriere, locatie, poze, caracteristici etc) si modalitatea de contact (nume, telefon, e-mail etc).

Filtre personalizate: se pot lista toate proprietatile dupa un anumit oras, si vor aparea toate proprietatile din portofoliul fiecarei agentii si/sau agent.

platforma marketplace

 

Panoul vanzatorului

Functie de potrivire: functia de a combinare a parametrilor de cautare afiseaza ofertele agentilor si/sau a agentiilor la indemana clientilor.

Notificari cand clientul gaseste o oferta care i se potriveste pe e-mail.

Organizarea tag-urilor (pret scazut, oferta importanta, exclusiv, compararea preturilor – vechiul pret vs noul pret etc).

Rapoarte cu privire la tendintele pietei (indicatori de evolutie a vanzarii, pretul de inchiriere pe m2, locatie, oras etc).

Sectiunea Proprietatile mele unde agentii pot sa vada ce numar de “like-uri” are fiecare proprietate listata proprie, numarul de proprietati “ascunse” proprii, detaliile proprietatilor etc.

Sectiunea Profilul meu (nume, logo/foto, numarul de telefon, website, e-mail/parola, adresa de facturare individuala/a agentiei).

platforma marketplace

 

Panoul clientului

Functia de potrivire: cumparatorul poate sa vada cu usurinta doar proprietatile care-l intereseaza.

Puncte de interes in apropierea locatiei pe care o cauta – maparea intereselor clientului cu cautarile din apropiere (transport, restaurant, baruri, scoli, spitale sau policlinici, parcuri, magazine agroalimentare etc).

Optiuni pentru Favorite si Ascunse

  • adaugare facila a proprietatilor care s-ar putea potrivi cu nevoile lor, la Favorite;
  • ascunderea facila a proprietatilor care nu raspunde nevoilor (si, printr-un simplu click, scoaterea proprietatilor din acest meniu, oricand).

Optiuni multiple pentru Vizualizarea Rezultatelor Cautarii – atunci cand clientul cauta o proprietate care sa-i corespunda nevoilor, le poate vedea fie ca lista, grila sau direct pe harta.

Sectiunea Contul Meu pentru agentii/agentiile care au listat proprietati – acces rapid la proprietatile listate sau care se potrivesc cu nevoile clientului.

Sectiunea Contul Meu pentru cumparator – Personalizarea printr-un singur click a cautarilor si ofertelor, si notificari prin e-mail pentru proprietatile care se potrivesc cu nevoile lor.

 

platforma marketplace

 

Care este procesul de dezvoltare pentru Marketplace-ul tau

Pasul 1: Personalizarea prototipului conform nevoilor tale Implementari rapide pe structuri predefinite sau functionalitati extinse? In functie de nevoile tale, echipa noastra de dezvoltare dedicata va prelua proiectul tau si-l va adapta pentru tine.

Pasul 2: Implementarea si testarea platformei tale de marketplace Suntem foarte atenti la detalii si functionalitati – de aceea vom livra platforma de anunturi online doar dupa ce a fost testata atat pe versiunea web, dar si pe mobile sau tableta.

Pasul 3: Offering Training & Technical Maintenance for a Pentru a utiliza marketplace-ul la puterea sa maxima, oferim mentenanta si training tehnic Chiar daca solutia noastra este intuitiva si usor de folosit, stim cat este de important pentru clienti sa inteleaga rapid si corect toate functionalitatile si caracteristicile platformei. De aceea, dupa implementare, vom asigura un training complet si mentenanta tehnica pentru tine si echipa ta.

 

Iti doresti mai mult?

De la dezvoltarea unor functionalitati specifice/extinse la integrari cu alte platforme.

Chiar daca platforma Marketplace dezvoltata de noi integreaza din start functionalitati de baza, nu inseamna ca ne limitam exclusiv la ele. Ne place sa fim flexibili si, astfel, sa ne adaptam solutiile in raport cu obiectivele tale de business.

Odata ce ne trimiti solicitarea ta pentru oferta personalizata, vom analiza in detaliu nevoile si asteptarile tale in conextul dezvoltarii unei platforme dedicate de tip Marketplace.

Esti pregatit sa dezvolti si administrezi propria solutie de tip Marketplace?

Contacteaza-ne


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices