Solutii Fintech | De ce solutiile custom sunt o alegere mai buna decat cele predefinite? (exemple de success stories incluse)

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Dezvoltare aplicatii business, Transformare digitala in .

Odata cu participarea la MWC Barcelona (eveniment cu traditie pentru Roweb), atentia echipei noastre se indreapta si mai mult catre solutiile de tip Fintech. Popularitatea acestora a crescut considerabil in ultima vreme, tot mai multi antreprenori preocupati de acest domeniu alegand solutii smart, care sa le imbunatateasca procesele.

 

Aplicatiile fintech in contextul actual

Contextul actual este definit de „noua normalitate” sau „realitatea post-pandemie”. Odata cu aceasta, studiile arata ca utilizatorii au nevoie de solutii financiare sigure care sa le permita accesul de la distanta, rapid si eficient.

Mai mult, tehnologii precum Internet of Things (IoT), Aplicatiile dezvoltate in Cloud, Inteligenta Artificiala sau Blockchain nu sunt doar subiecte de interes din domeniul software, ci aspecte care ne schimba treptat stilul de viata si care se integreaza usor in toate industriile si cu precadere in cea fintech.

Astfel, iata cateva tipuri de aplicatii fintech pe care le poti dezvolta cu o echipa de software development:

 

Viitorul este (fin)tech

Asa cum intuiesti deja, pe masura ce aceasta tendinta de adoptare a solutiilor tech creste, este asteptata o adevarata revolutie si in domeniul finance.

Mai multi factori, inclusiv tendinta accelerata de utilizare a dispozitivelor mobile si a internetului, clasa de mijloc in crestere in tarile in curs de dezvoltare si imbatranirea populatiei din tarile dezvoltate, contribuie considerabil la acest trend.

Astfel ca daca esti interesat de dezvoltarea unei solutii fintech, dar nu ai idee daca sa alegi o varianta custom sau predefinita, informatiile din acest material s-ar putea sa-ti fie de folos.

Arunca o privire asupra recomandarilor noastre.

 

De ce sunt o optiune potrivita pentru tine solutiile fintech custom?

Conform statisticilor, 64% dintre clientii activi digital din intreaga lume au asteptari mai ridicate in ceea ce priveste solutiile Fintech si au nevoie de aplicatii rapide, care sa le permita sa foloseasca serviciile financiar-bancare de oriunde si care sa eficientizeze procesele, prin crearea unui flow coerent de folosire a lor.

Odata cu acest lucru, dezvoltarea de solutii fintech custom poate insemna:

  • Mai putine limite in ceea ce priveste partea de software development – datorita faptului ca iti ofera libertatea de a adauga intr-un proiect toate functionalitatile de care ai nevoie. Pornind de la o analiza a business-ului tau, poti decide, impreuna cu echipa de software development, care sunt cele mai bune functionalitati ce le ofera utilizatorilor experienta de care au nevoie.

De asemenea, un aspect important al acestui serviciu este partea de consultanta tehnica, pe care o primesti de la developerii carora le-ai incredintat proiectul, indiferent de modalitatea de outsourcing pe care ai ales-o: echipa extinsa, echipa dedicata sau o echipa de proiect.

  • Nivel de securitate sporit. Unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba despre aplicatiile fintech este siguranta. Nivelul de securitate trebuie sa fie unul sporit, deoarece utilizatorii ofera date sensibile precum detaliile de la card, date personale complete etc. Iar o solutie custom iti permite sa adaugi un nivel cat mai ridicat de securitate.
  • Originalitate si avantaj competitiv. Prin dezvoltarea unei solutii custom, te bucuri de libertatea de a conferi aplicatiei tale toate specificatiile de care are nevoie, astfel incat aceasta sa capete un aspect original si sa fie superioara solutiilor oferite de competitori.
  • Adaptare la tendintele schimbatoare ale pietei. O solutie custom care poate primi update-urile necesare nu este deloc un aspect de neglijat. Cu atat mai mult cu cat industria fintech este recunoscuta pentru dinamism si pentru ritmul accelerat de evolutie.
  • Scalabilitate. Pe masura ce o companie se dezvolta, si nevoile sale de schimbare cresc. Iar un software personalizat poate tine pasul cu toate aceste schimbari, deoarece nu este la fel de rigid precum solutiile standard. Astfel, cea mai buna recomandare pentru antreprenori ramane ca ei sa ia in considerare nevoia de dezvoltare pe termen lung.

 

Alte aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi solutii fintech custom:

  • Timpul de dezvoltare al lor poate fi mai mare. De regula, el depinde de aspecte precum disponibilitatea echipei de software development, de experienta acesteia si de amploarea proiectului. Cu cat proiectul este mai complex, cu atat perioada de dezvoltare va fi mai mare.
  • Dezvoltarea aplicatiei depinde si de tehnologia aleasa. Sunt tehnologii care sunt o optiune populara si unde este usor sa gasesti experti care sa se ocupe de implementare si tehnologii care nu mai reprezinta o alegere la fel de atractiva.
  • Bugetul pentru dezvoltarea aplicatiei. Dezvoltarea aplicatiei depinde si de cat esti dispus sa investesti pentru a obtine solutia dorita.

 

Portofoliul Roweb: Exemple de proiecte custom din industria finance

Aplicatie de extindere a sistemului de plata a taxelor

tax extension app FileLater

De ce a ales clientul o solutie personalizata? Clientul a optat pentru o solutie finance custom deoarece nevoia sa de a dezvolta o aplicatie care sa permita amanarea termenului de plata al taxelor nu putea fi altfel indeplinita.

De asemenea, acesta avea nevoie de o solutie robusta, cu un sistem de securitate ridicat.

Aplicatie custom dezvoltata pentru o banca renumita

De ce a ales clientul o solutie personalizata? CIM Bank, desi respecta legislatia din domeniu, asemenea celorlalte banci elvetiene, are nevoie de solutii proprii, care rezulta din serviciile personalizate pe care le ofera.

Astfel, CIM Bank a cerut echipei Roweb sa dezvolte o solutie Mobile-first, care permite operatiuni bancare sigure si un sistem de comunicare inovator pentru toti cei care interactioneaza cu serviciile specifice institutiei.

Aplicatie de imprumuturi bancare

loan app development banking solution

De ce a ales clientul o solutie personalizata? Clientul nostru este un creditor specializat care ofera imprumuturi pe termen lung intreprinderilor mici si mijlocii din Germania, Belgia, Țarile de Jos si Luxemburg.

El dorea o aplicatie foarte sigura si performanta, care sa simplifice procesul de imprumut si sa faca din compania sa o optiune exceptionala pentru clienti.

Aplicatie de gestionare a bugetului personal

De ce a ales clientul o solutie personalizata? Aplicatia Shared Pockets permite o bugetare corecta a veniturilor unei persoane sau unei familii, setarea de obiective pentru a economisi bani si partajarea bugetului intre mai multi membri care au downloadat aplicatia.

Scopul principal a fost de a crea o solutie care se poate adapta diverselor tipuri de necesitati, indiferent de tipurile de monede sau criptomonede alese sau numarul de useri implicati pentru gestionarea banilor.

Solutie software de gestionare a facturilor

De ce am ales crearea unei solutie personalizate? Pentru automatizari si reducerea timpului investiti in actiuni repetitive, am ales crearea unei platforme care sa ofere control complet asupra proceselor de emitere a facturilor si fluxurilor financiare, pentru departamentul nostru financiar-contabil.

Aceasta a fost gandita ca o solutie complexa, dar in acelasi timp intuitiva, care i-a ajutat pe colegii nostri sa eficientizeze procesele de lucru si sa creasca productivitatea.

Aplicatie pentru imbunatatirea proceselor financiare

credit-granting software

De ce a ales clientul o solutie personalizata? Clientul cauta o solutie tehnica care sa poata fi sincronizata cu o aplicatie deja existenta, simplificand si scurtand fluxurile de lucru interne si externe (inregistrarea online a cererilor de garantie de catre institutiile de finantare/banci si un schimb mai rapid si facilitat de documente intre partile implicate in procese).

Astfel, echipa de dezvoltare a analizat fluxul de date si a identificat nevoile sale specifice de colectare, stocare si sincronizare a datelor printr-un modul online conectat la aplicatia existenta.

 

De ce este Roweb partenerul tau de incredere pentru dezvoltarea de solutii fintech:

  • Indiferent din ce locatie este business-ul tau, Roweb are parteneriate cu clienti din peste 30 de tari: Belgia, Olanda, Elvetia, Regatul Unit, SUA, Canada, UAE sunt doar cateva exemple.
  • Toti software developerii din echipa Roweb sunt vorbitori fluenti de limba engleza, iar mai mult de jumatate dintre acestia au experienta de seniori. Astfel te poti baza pe expertiza unei echipe de incredere, fara sa-ti faci griji de barierele cultural-lingvistice.
  • Compania Roweb ofera solutii fintech custom end-to-end, reusind sa acopere toate rolurile necesare intr-un proiect: de la software developeri, la analisti de business, ingineri QA si lista poate continua.
  • Modul de lucru bazat pe metodologia Agile ne ajuta sa oferim solutii flexibile, adaptandu-ne cerintelor personalizate ale clientilor.

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices