Let’s start IT! | Au inceput inscrierile la stagiul de practica Roweb 2023

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Evenimente de cariera, For the love of programming in .
stagiu de practica Roweb 2023

Stagiu de practica – loading…

Cui se adreseaza: @studenti @absolventi @persoane pasionate de programare

Daca vrei o cariera in cadrul companiei noastre, dar (inca) nu ai experienta, aplica la stagiul de practica Roweb 2023!

Evenimentul se va desfasura simultan la sediile Roweb din Pitesti si Craiova si va include doua programe:

  • .NET + JS (Asp.Net, Web.Api, React)
  • PHP + JS (Laravel + React)

Inscrierile din acest an se desfasoara in perioada: 27 martie – 01 mai.

Ele se pot realiza completand formularul de contact din pagina dedicata sau trimitand CV-ul la adresa [email protected].

Vezi aici detalii despre inscriere

 

Good to know despre stagiul de practica Roweb 2023:

  • Stagiul de practica este un eveniment de cariera pe care il imbunatatim si optimizam in fiecare an.

„Din 2009, lucrurile au evoluat, din punctul de vedere al tehnologiilor abordate si al complexitatii task-urilor.

Scopul stagiului de vara este de a putea selecta persoanele pe care le consideram potrivite spre a ne deveni colegi (adica de a trece prin programul de internship).

Intotdeauna plecam de la premisa de a-i selecta pe cei mai buni tehnic si in acelasi timp potriviti atitudinii si culturii noastre. In 2022, in divizia mea (PHP), au ramas toti cei cinci studenti cu care am inceput stagiul.”

stagiu de practica Roweb 2023
Stefan Nicolae
Coordonator Stagiu de practica & Internship PHP Pitesti

  • Acesta este urmat de un internship platit.
  • La fiecare stagiu, oferim o adeverinta care poate fi folosita la facultatile tehnice pentru a marca perioada de practica obligatorie, prevazuta in programa de invatamant.
  • Intotdeauna tinem cont de cursurile de la facultate si oferim flexibilitate studentilor pentru a nu le neglija si a putea sustine examenele.
  • Alegerea tehnologiilor si framework-urilor pentru stagiu de practica si internship se realizeaza in conformitate cu cerintele pietei. Acest lucru inseamna ca vei avea ocazia sa te implici in realizarea unei aplicatii complete, care poate fi considerata experienta relevanta si pe care o poti mentiona in CV.
  • Ca in fiecare an, admiterea la stagiul de practica se realizeaza pe baza unui test care va fi sustinut online. Insa, fiecare aplicant va primi pe adresa de e-mail tutoriale si recomandari cu privire la informatiile care trebuie pregatite pentru test.
  • Pe langa partea de tech skills, intotdeauna tinem cont de partea de soft skills, care ne ajuta sa ne dam seama cat de repede se poate integra un stagiar in echipele noastre si care este potentialul de dezvoltare.

Si suntem intotdeauna interesati sa gasim studenti si absolventi:

  • pasionati de programare si de tech;
  • care stiu sa lucreze in echipa (Hint: avem task-uri care vor fi realizate fie impreuna cu coordonatorii, fie cu alti stagiari!);
  • dar care sunt capabili sa rezolve task-uri si individual;
  • curiosi – se informeaza corect si pun intrebari;
  • organizati si responsabili atunci cand vine vorba de solutionarea task-urilor si incadrarea in deadline-uri.

 

Cum a decurs stagiul de practica si internshipul in 2022?

In anul 2022, stagiul de practica si internshipul au insemnat reluarea conexiunii fata in fata dintre mentori, coordonatori & stagiari.


„Internshipul fata in fata si reluarea activitatilor offline, precum team buildingul, au permis o interactiune directa cu studentii. Ei au putut veni la birou, au petrecut timp cu mentorii si coordonatorii si s-au integrat mult mai rapid in echipa.”

stagiu de practica Roweb 2023
Florin Obogeanu
Coordonator Stagiu de Practica Internship si Manager @Roweb Craiova

Prima parte a programului (stagiul de practica) a pus accentul pe teorie, mentorii si coordonatorii asigurandu-se ca tinerii stapanesc conceptele pe care le vor folosi in realizarea task-urilor.

La finalul stagiului, pe baza informatiilor acumulate, acestia au avut de realizat o aplicatie, a carei complexitate a fost echivalenta cu nivelul de pregatire din acel moment.

A urmat apoi internshipul, in care, absolventii au fost implicati in proiecte reale, primind task-uri care se transformau in functionalitati ale aplicatiilor si proiectelor.


„Studentilor le-au fost prezentate proiectele din portofoliu si apoi au lucrat direct cu echipele formate. Scopul a fost de a-i acomoda cu modul de rezolvare, cu ideea de sprint si cu responsabilitatea de preluare a task-urilor. Iar acestia au vazut exact cum decurge procesul de dezvoltare software si s-au acomodat rapid.”

stagiu de practica Roweb 2023
Gabriel Rosu
Coordonator Stagiu de Practica & Internship si Managing Partner @Roweb

 

Ce spun fostii interni despre stagiul de practica si internshipul din 2022?

Alte detalii despre echipa Roweb, pe care sa le stii inainte de a te inscrie la stagiul de practica:

  • Prin aplicarea la stagiul de practica, ai ocazia sa te alaturi celor peste 130+ de membri ai echipei noastre.
  • Faptul ca peste 50% dintre software developeri sunt seniori cu experienta inseamna ca activitatea ta va putea fi corect coordonata si ca vei avea mentori de la care sa inveti.
  • Portofoliul de clienti include companii din peste 30 de tari si proiecte dezvoltate pentru industrii precum: Taxe si Impozite, Entertainment, Capital Uman, Turism si Ospitalitate, Recrutare, Finance & Banking, Imobiliare si Transport.
  • Echipele noastre de software developeri lucreaza cu tehnologii precum:
stagiu de practica Roweb 2023

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices