20 de ani de experienta in dezvoltari software personalizate | Povestea din spatele brandului Roweb, echipa, serviciile si proiectele dezvoltate

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Descopera echipa Roweb, Dezvoltare aplicatii business, Dezvoltare aplicatii eCommerce, Dezvoltare aplicatii mobile, For the love of programming, Market recognition, Modele Outsourcing, Proiecte Roweb, Transformare digitala in .

Povestea din spatele brandului Roweb: cum am inceput

In 2004, am inceput cu o echipa mica: un fost profesor de informatica (CEO & Co-Founder Viorel Costea) impreuna cu 3 fosti elevi (Gabriel Rosu, Mirel Ionescu, Razvan Veliscu) s-au reintalnit dupa niste ani, neschimbati in pasiunea lor pentru IT si au decis sa lucreze impreuna.  

Primele proiecte au fost, inca de la inceput, complexe, venind cu dezvoltari prea putin cunoscute in piata la momentul respectiv.  

“Primul nostru proiect a fost un portal B2B: IT TradeOnline – o platforma de tranzactionare care avea ca produs central computere second-hand din US.

Din acest portal B2B ne-au venit si primele proiecte de custom software development pentru piata internationala. Mai mult decat atat, am dezvoltat cateva proiecte si in Romania – BursaPC, de exemplu, avand un real succes la acel moment.

Privind in urma, cred ca startul unei companii IT si dezvoltarea de proiecte pe o piata atat de tanara au fost pasi cu adevarat indrazneti pentru acele vremuri. Totusi, daca ar fi sa o iau de la capat, nu as avea nicio ezitare.” (interviu Viorel Costea – CEO & Co-Founder)

Abordand o nisa de piata care demonstra un real potential de crestere, ne-am dat seama ca avem nevoie de mai mult suport pentru a ajunge la acele companii din piata care se gandeau la transformare digitala. Am decis, asadar, ca avem nevoie de o promovare nisata care sa permita vizibilitatea brandului pe acel segment de piata care ar putea fi interesat de serviciile noastre.   

“Una dintre cele mai importante directii (pe care mi-am asumat-o inca de la inceput in companie) a fost partea de marketing – off/online. O misiune deloc usoara. Cand Roweb a inceput sa existe ca brand in piata tech, digitalul facea inca primii pasi. Companiile incepeau sa il perceapa ca pe o oportunitate, dar nu stiau exact de unde si cu ce sa inceapa. In acelasi timp, canalele de marketing digital erau si ele inca la inceput pe piata romaneasca.
[…]
De la structura de website, la texte si abordarea vizuala, m-am implicat 100% in construirea unui brand in mediul digital. Apoi, a urmat participarea la evenimentele de business si cele tech. (Au fost mai multe si diverse canalele prin care am comunicat la momentul respectiv, dar cred ca acestea doua sunt, de departe, cele mai importante – de acolo venind primele noastre leaduri calificate care s-au convertit ulterior in clienti)” (interviu Mirel Ionescu – Managing Partner)

Investind multa munca si efort intr-o crestere constanta, am reusit sa ne atingem, inca de la inceput, obiectivele…si chiar mai mult de atat. Am construit un portofoliu stabil, am primit recomandari pentru dezvoltarea de noi solutii complexe si am crescut exponential echipa, atragand din piata developeri cu experienta si potential. 

“In 2006-2008 imi amintesc eu ca a fost un boom de crestere pentru noi. Practic, la cativa ani dupa ce am infiintat firma Roweb. Am trecut atunci pe tehnologii .NET si am inceput sa lucram cu clienti mai mari.

Ca sa dau un exemplu de client cu care am lucrat atunci: First American (dezvoltarea unor sisteme bancare care aveau la baza procesari de plati). Atunci am invatat multe despre baze de date mari, aplicatii cu milioane de tranzactii si arhitecturi software moderne – de exemplu, serviciile web. Practic, am avut ocazia sa lucram si cu oameni din afara firmei si sa vedem cum abordeaza lucrurile. As spune ca acesta a fost un punct de cotitura si pentru mine, cel putin din punct de vedere tehnic.” (interviu Gabi Rosu – Managing Partner)

In drumul nostru spre dezvoltare de business, ne-am ciocnit de o serie de provocari: de la adaptarea rapida la noi industrii si modele de business, la adoptarea de noi tehnologii, extinderea accelerata a echipelor si intelegerea nevoilor specifice ale clientilor intr-un timp foarte scurt.  

“Fiecare client vine cu provocarile lui. Are o personalitate, un mod propriu de gestionare a  proiectului. Fiecare e diferit, chiar daca industria/tipul de aplicatie este aceeasi/acelasi. Exista clienti care au un background tehnic solid si stiu foarte clar ce asteapta, dar si clienti care au nevoie de consultanta pentru a-si defini corect nevoile de development. 

Desigur ca ne vine cel mai usor sa lucram cu cei care au cunostinte tehnice, dar si provocarea de a oferi consultanta celor celor care au nevoie de ghidaj este foarte interesanta..” interviu Razvan Veliscu – Managing Partner 

Acum, compania este considerabil mai mare, cu aproape 150 de developeri, echipe in multiple locatii, mai multe birouri in tara si un portofoliu in care 80% dintre clienti sunt din mediul international, din tari precum Belgia, Danemarca, Olanda, US, UK, Elvetia, etc.   

 

De ce am ales dezvoltarea custom de software (o nisa pe care o vom mentine pe termen lung)?

Dezvoltarea custom de software reprezinta o nisa puternica in industria IT datorita capacitatii sale de a oferi solutii personalizate care raspund cu exactitate nevoilor si provocarilor unice ale afacerilor. Spre deosebire de software-ul standard, dezvoltarea personalizata permite organizatiilor sa proiecteze aplicatii care se integreaza perfect cu sistemele lor existente, optimizand eficienta si productivitatea.

Am ales aceasta abordare personalizata mai ales pentru ca poate fi deosebit de avantajoasa pentru industriile cu procese complexe și cerinte stricte de securitate, cum ar fi asistenta medicala și finantele. In plus, dezvoltarea de software personalizat ofera flexibilitatea de a se adapta la cerintele in evolutie ale afacerii. Pe masura ce conditiile pietei se schimba, companiile isi pot actualiza sau scala cu usurinta solutiile personalizate, asigurandu-se ca software-ul lor ramane mai degraba un activ strategic decat o constrangere. In această era a progreselor tehnologice rapide, nisa de software personalizat da putere companiilor sa ramana competitive, oferindu-le instrumentele de care au nevoie pentru a-si depasi competitia.

 

Dezvoltari end-to-end: serviciile pe care le oferim intr-un proiect

Prin serviciile pe care le oferim, acoperim dezvoltarea pentru o serie de solutii software, de la CRM, ERP, CMS, pana la aplicatii de management, aplicatii mobile Android, iOS, cross-platform si solutii eCommerce.

Abordarea noastra end-to-end se bazeaza pe alocarea de echipe de development multi-stack si adaptarea rapida la nevoile specifice ale clientilor.

Procesul de dezvoltare software pe care il oferim include, in mod normal:

Dezvoltare software full-stack – oferim servicii de dezvoltare software full-stack si personalizate prin echipe tehnice cu experienta si tehnologii moderne.

Servicii analiza business (consultanta software) – Incepem fiecare proiect de dezvoltare cu o faza de analiza business (consultanta software) pentru:

  • definirea obiectivelor proiectului si rezultatelor dorite;
  • identificarea nevoilor si provocarilor specifice ale companiei;
  • selectarea tehnologiilor potrivite pentru proiect;
  • accesarea tuturor datelor necesare pentru construirea specificatiei tehnice;
  • transpunerea cerintelor si asteptarilor in solutii tehnice;
  • estimarea corecta a resurselor de timp si umane.

Arhitectura sistemelor & aplicatiilor software – Serviciile noastre de arhitectura de sisteme si aplicatii pun bazele unui proces de dezvoltare software complet si coerent, ajutand compania sa se dezvolte in era digitala. Echipa noastra este specializata in proiectarea de sisteme si aplicatii robuste si scalabile care se aliniaza cu cerintele unice ale unei afaceri. Prin construirea corecta a arhitecturii unui proiect software, asiguram un cadru solid care sprijina dezvoltarea eficienta si integrarile viitoare.

Servicii migrare & integrare cloud – expertiza end-to-end pe o serie de platforme cloud, conectivitate si integrare pe o varietate de canale si dispozitive.

Testare software, servicii QA – In timpul procesului de dezvoltare, testarea este realizata conform metodologiei Agile, care implica sesiuni de lucru in sprinturi. Astfel, fiecare sprint are o etapa de testare. Aceasta abordare permite clientului sa vada produsul din timp, sa ia decizii corecte si sa solicite modificari.

Servicii mentenanta si suport software – Prima etapa in furnizarea serviciilor de mentenanta si suport este intelegerea obiectivelor de business si necesitatilor clientilor nostri. Odata ce am inteles specificitatea business-ului pentru care urmeaza sa dezvoltam, ne familiarizam cu functionalitatile si caracteristicile aplicatiei pentru a oferi cele mai potrivite recomandari privind actualizarea / mentinerea optima a acestora.

 

Modele de outsourcing pe care le folosim in dezvoltarile software

Ajutam companiile sa-si accelereze procesele de transformare digitala prin modele flexibile de outsourcing, adaptate nevoilor lor specifice.  

CAPABILITATI END-TO-END
Serviciile noastre end-to-end care implica dezvoltari personalizate, sunt posibile prin capabilitatea noastra de a asigura toate rolurile necesare intr-un proiect si implicarea in pozitii cheie a developerilor cu experienta extinsa.  

Control asupra proceselor: oricand
Responsabilitate asupra livrabilelor si executiei: noi
Flexibilitate: mare
Scalabilitate la nivel de echipa: adaptata la nevoile specifice ale proiectului

STAFF AUGMENTATION
Permite extinderea unei echipe interne prin integrarea unor specialisti cu experienta vasta in transformarea digitala care vor acoperi roluri precum arhitecti software, developeri, specialisti QA, experti UX/UI, graphic designeri, DevOps si scrum masters.

Control asupra proceselor: mare
Responsabilitate asupra livrabilelor si executiei: comuna
Flexibilitate: mare
Scalabilitate la nivel de echipa: adaptata la nevoile specifice ale proiectului

ECHIPE DEDICATE
In functie de nivelul de expertiza de care are nevoie un proiect, alocam echipe dedicate care va dezvolta de la zero intreg proiectul sau in colaborare cu o echipa interna.

Control asupra proceselor: oricand
Responsabilitate asupra livrabilelor si executiei: noi
Flexibilitate: mare
Scalabilitate la nivel de echipa: adaptata la nevoile specifice ale proiectului

ECHIPE EXTINSE
Completarea unei echipe tehnice care este alocata unui proiect doar pentru rolurile care lipsesc pentru a scala rapid sau optimiza o solutie. Controlul proiectului ramane, in continuare, in-house.

Control asupra proceselor: mare
Responsabilitate asupra livrabilelor si executiei: comuna
Flexibilitate: mare
Scalabilitate la nivel de echipa: adaptata la nevoile specifice ale proiectului

 

Proiecte care demonstreaza expertiza noastra in dezvoltarile software personalizate

Dezvoltarea personalizata a unei platforme de vanzare – Bazandu-ne pe tehnologii moderne si experienta unei echipe de senior developers, am dezvoltat un sistem eCommerce cu modul de booking, integrat cu o serie de aplicatii 3rd parties, APIs si website, capabil sa accelereze cresterea business-ului Spotlight business rapid.

Tehnologii: PHP, Vue.js, MYSQL

Locatie: USA – Las Vegas

VEZI PLATFORMA

despre compania Roweb Development

 

despre compania Roweb Development

Aplicatie digitala pentru plata taxelor – Dezvoltarea personalizata a unei aplicatii care integreaza functionalitati robuste de securitate si performanta astfel incat utilizatorii sa isi poata amana in siguranta termenele de plata pentru taxe si impozite.

Tehnologii: Microsoft.NET Core, Web API, Vue.js, SQL Server, iTextSharp, Microsoft Azure Cloud

Locatie: USA

VEZI STUDIUL DE CAZ

 

Sistem complet de recrutare pentru o companie de top din UK – Simplificarea proceselor de HR prin extinderea de functionalitati si optimizari pe o solutie existenta: performante mai bune pentru instrumentele VMS, interfata dinamica si intuitiva, mentenanta mai usoara si mai rapida.

Tehnologii: ASP.NET, SQL Server, WebAPI, ElasticSearch, Vue.js

Locatie: UK

VEZI STUDIUL DE CAZ

 

Solutie CRM cloud-based pentru web & mobile (WHISE CRM) – Cel mai lung parteneriat (din 2006) cu dezvoltari bazate pe modelul de echipe dedicate: solutie mobile-first dezvoltata cu nevoile utilizatorilor (comerciale si administrative) in minte.

Tehnologii: ASP.NET, React, Elasticsearch, Azure, Docker

Locatie: Belgia

VEZI STUDIUL DE CAZ

 

Sistem de management pentru operatorii de turism – sistem de management pentru operatori de turism care sa permita

utilizatorilor sa gestioneze tot ce tine de activitatea lor, dintr-un dashboard unic: configurarea preturilor, oferte, disponibilitati, vanzari online, facturare, plati programate, rapoarte in timp real, vizualizari de date, marketing si integrarea cu multiple sisteme third-party, precum sisteme GDS, companii de asigurari sau sisteme de email si SMS.

Tehnologii: ASP.NET, Web API, MSSQL, React Native

Locatie: Denmark

VEZI STUDIUL DE CAZ

 

Aplicatie mobila pentru banking dinamic si sigur | CIM Bank – Aplicatie mobila care ajuta clientul (CIM Bank) sa ofere experienta bancara 360° pentru utilizatorii finali – prin functionalitati intuitive si securizate.

Tehnologii: Swift, Java, Android, ASP .NET Web API

Locatie: Elvetia

VEZI STUDIUL DE CAZ


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices