Povestea unui tech show de amploare: Gitex Global 2022 | Impresiile echipei Roweb post eveniment

Acest articol a fost publicat in categoria Evenimente business, Evenimente tech in .

De curand, ne-am intors de la Gitex Global 2022 – unul dintre cele mai mari evenimente tech din intreaga lume, la care am participat in calitate de membri ai comunitatii ARIES. Si cu un vibe pozitiv si idei fresh, impartasim cu voi detalii despre experienta noastra in Emiratele Arabe Unite. 

 

Cateva detalii de la eveniment 

Roboti gata sa preia cu dexteritate comenzile oaspetilor de la restaurante, masini cu dotari si specificatii cu accent pe mobilitate si confort, conferinte despre 5G & 6G – concluzia: viitorul este tech! 

ADN-ul digital se afla in continua modificare, ceea ce face ca activitatea echipelor noastre de software development sa fie provocatoare si interesanta.

De asemenea, prezenta la eveniment a fost impresionanta. Peste 100 000 de participanti au venit in Dubai pentru Gitex Global. 

Si cum cea mai mare parte dintre proiectele din portofoliul Roweb – mai precis peste 90% – au fost dezvoltate pentru companii din tari orientate spre adoptarea timpurie a digitalizarii (inclusiv companii din UAE) – participarea la Gitex nu este intamplatoare.

„In urma intalnirilor pe care le-am avut, interesanta mi s-a parut diversitatea nevoilor din piata de software development. Fiecare dintre cei cu care am discutat avea cerinte foarte diferite, specifice. Faptul ca putem  prelua oricand aceste proiecte ne-a demonstrat, inca o data, ca ne-am pozitionat pe o nisa puternica si in continua crestere, dezvoltarile custom ramanand elementul cheie in transformarea digitala a mediului de business global.”

Impresiile Roweb despre Gitex Global

Gabriel Rosu
Senior Partner

„Interactiunea cu acest eveniment a inceput inca din 2017. Spre deosebire de ultimii doi ani, marcati mai puternic de pandemie, oamenii au ales sa reia participarea la evenimentele de profil, ceea ce a facut din Gitex Global 2022 un tech show de amploare. Astfel, prezenta la stand a fost remarcabila si ne-a ajutat sa ne formam o idee si mai clara despre nevoile si asteptarile clientilor din mediul international.” 

Impresiile Roweb despre Gitex Global

Florin Obogeanu
Business Development Manager

Pe langa asta, putem spune ca echipa Roweb s-a intors acasa cu: 

  • o agenda business mai plina – in perioada urmatoare, vom avea o sesiune de follow up a intalnirilor cu antreprenori din tari precum Emiratele Arabe Unite, Kuweit, SUA, Canada, Singapore, care impartasesc aceeasi viziune cu noi referitor la transformarea digitala;
  • potentiale parteneriate, din industria tech, care ne vor ajuta sa ne imbunatatim activitatea si serviciile;
  • o lista cu cele mai noi trenduri din ecosistemul digital, o parte dintre acestea urmand sa fie adoptate si de catre noi; 
  • aceeasi impresie pe care Emiratele ne-o lasa ori de cate ori le vizitam: cerul e limita atunci cand vine vorba de tehnologie, iar Dubai este contrastul perfect intre modernitatea adusa de tehnologie si traditiile unui popor cu o cultura vasta.

 

Totodata, Gitex Global a reunit sapte comunitati formate din:

  1. Global Tech Executives (persoane care ocupa functii de CEOs, CIOs, CTOs, CMOs) care vin la eveniment pentru a vorbi despre experienta lor si a-si prezenta produsele, aplicatiile si proiectele din portofoliu;
  2. Reprezentanti ai sectorului public care cauta solutii tech sustenabile pentru a veni in sprijinul comunitatilor pe care le reprezinta;
  3. Software developeri preocupati sa tina pasul cu tendintele din revolutia digitala;
  4. Startup-uri care vor sa-si gaseasca un loc in piata si sa se faca remarcate; 
  5. Investitori care vor sa gaseasca businessuri cu potential, carora sa le ofere finantare si sa le ajute sa creasca si sa se dezvolte;
  6. Tineri entuziasti – un segment de varsta echivalent cu punctul zero in materie de absorbtie a tehnologiei, a aplicatiilor smart si dornici, in acelasi timp, de cunoastere si dezvoltare in acest domeniu;
  7. Reprezentanti ai universitatilor, centrelor si institutiilor de cercetare – care au sustinut traininguri, demonstratii si workshopuri interesante. 

Iar numerele arata cam asa: evenimentul din Dubai a insemnat peste 5000 de expozanti (printre care si noi), peste 1000 de speakeri (care au transformat conferintele intr-o experienta interactiva) si participanti din peste 170 de tari. 

 

Scurt Recap al evenimentelor din aceasta toamna: 

 

Ce urmeaza dupa Gitex Global 2022? 

Gitex este cel mai recent eveniment tech & business la care am participat. In perioada urmatoare, atentia echipei noastre se va concentra asupra proiectelor din portofoliu si a unei serii de activitati interne. 

De exemplu, urmeaza sa organizam un teambuilding, care sa permita reconectarea echipelor de specialisti, dincolo de platformele de comunicare. De asemenea, extindem sediul central, din Pitesti, cu inca doua etaje. 

In ceea ce priveste evenimentele de profil, primul care va deschide seria de participari din 2023 va fi MWC Barcelona. Cu mai multe detalii despre toate acestea vom reveni pe blog si in Social Media. 

 

Despre Roweb 


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices