Gabriel Nitulescu | Senior Tech Lead: „Am crescut si m-am dezvoltat profesional odata cu cel mai longeviv proiect din portofoliul Roweb”

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, For the love of programming in .

Merge la sala, citeste carti (in special, carti de dezvoltare personala) si face parte din echipa noastra de peste 17 ani: Gabriel Nitulescu a acceptat provocarea de a raspunde intrebarilor noastre si a de a spune cum a inceput povestea sa in compania Roweb.

Mai jos, un mini-interviu, vazut din doua perspective: cea tech si cea personala.

 

#ForTheLoveOfProgramming – The Tech Perspective

Cati ani sunt de cand esti parte din echipa Roweb?

Gabriel Nitulescu: Sunt la Roweb din 2006. Deci, de peste 17 ani.

Ce te-a facut sa ramai in echipa?

Gabriel Nitulescu: Faptul ca am avut mereu ocazia sa invat lucruri noi, sa evoluez continuu. De asemenea, mi-a placut autonomia pe care am primit-o. Am avut mereu libertatea de a lua decizii, care au dus la imbunatatirea proiectului meu si, implicit, a carierei mele.

Spune-ne o amintire din primii ani in companie:

Gabriel Nitulescu: Amintiri sunt multe. Am fost aici de la inceputuri, ca sa zic asa. Dar cred ca cel mai bine tot petrecerile si team buildingurile mi le amintesc.

Roweb-ul asa cum era cand ai venit in companie vs Roweb-ul de astazi. Ce crezi ca s-a schimbat? Ce a ramas la fel?

Gabriel Nitulescu: Am crescut, am evoluat ca numar de angajati, ca tehnologii folosite in proiecte (acum sunt mai multe si mai moderne), am schimbat sediul (ne-am mutat intr-o cladire noua, spatioasa).

S-a schimbat si atmosfera. Dar asta s-a intamplat mai ales odata cu pandemia. Oamenii aleg programul flexibil, in care lucreaza si de acasa, si de la birou, si conexiunea dintre noi este realizata acum prin diversi intermediari: Teams, Skype, Slack etc.

La fel cred ca a ramas dorinta fiecaruia de a evolua profesional si de a-si aduce contributia asupra proiectului din care face parte.

Ce te-a determinat sa alegi IT-ul si cum ai ajuns sa alegi acest domeniu?

Gabriel Nitulescu: La fel precum colegii mei, pot spune ca mi-a placut mereu partea de IT. Iar asta m-a indemnat sa urmez liceul si facultatea de profil. Am avut inclinatie spre partea tehnica si pot spune ca imi plac lucrurile logice.

Cu cine ai lucrat prima data in echipa si care au fost primele proiecte?

Gabriel Nitulescu: Am fost coleg de liceu si de facultate cu Sorin Tarceatu, iar acum suntem colegi si la Roweb.

Pana in 2019 (cand Sorin a schimbat proiectul), am lucrat pentru acelasi client. La inceput, eram doar noi doi. Si inca doi developeri de la client care lucrau part time si se ocupau de baza de date. Intre timp, proiectul a devenit mult mai amplu.

De ce proiecte te ocupi in prezent si din ce pozitie?

Gabriel Nitulescu: Inca de la inceput, de cand m-am angajat, eu am lucrat la o aplicatie pentru un client din Belgia, din domeniul imobiliar. (Whise CRM – clientul alaturi de care avem si cel mai lung parteneriat).

Pot spune ca am evoluat odata cu proiectul. De-a lungul timpului, aplicatia a devenit una foarte complexa. S-au adaugat functionalitati noi, s-a facut trecerea de la o tehnologie la alta si am avut parte de multe provocari.

Clientul este unul care investeste permanent in digitalizare si care isi doreste sa se extinda la nivel international. Deja este lider de piata in Belgia, dar in curand va cuceri noi teritorii, ceea ce este un plus si pentru mine, ca developer.

Care sunt provocarile din proiectul tau?

Gabriel Nitulescu: Cred ca cele mai mari provocari au fost si vor ramane migrarile de la o tehnologie la alta, cand trebuie sa adaptezi totul, sa te asiguri ca functioneaza aplicatia fara a afecta business-ul clientului.

Cum ai evoluat din punct de vedere profesional in companie? (job position, proiecte etc)?

Gabriel Nitulescu: Am inceput precum junior developer, in urma unui interviu pe care l-am sustinut pentru ca Roweb avea nevoie de cineva care sa lucreze pentru Whise si am continuat apoi cu diverse functii din software development.

Am avut inclusiv cateva activitati de DevOps, iar in prezent ocup pozitia de Tech Lead. Activitatea mea presupune atat scrierea de cod si cod review, cat si parte de propunere de solutii pentru dezvoltarea aplicatiei, conform specificatiilor clientului.

De asemenea, intermediez relatia cu echipa clientului, pastrez legatura cu ei si ajut la integrarea oamenilor noi, atunci cand e cazul.

Cateva insighturi despre atmosfera din echipa actuala.

Gabriel Nitulescu: Atmosfera e placuta. Iar cel mai de apreciat este faptul ca mereu ne sprijinim si ne ajutam.

Ce sfat ai avea pentru o persoana care vine sa lucreze la Roweb?

Gabriel Nitulescu: Sa invete mult, pe cont propriu. Sa nu se opreasca din dezvoltare. Sa citeasca. Sa se documenteze permanent. E un domeniu dinamic si trebuie sa ai propriul mod de a-l stapani.

 

#ForTheLoveOfProgramming – The Human Perspective

Daca nu ai fi lucrat in IT, cel mai probabil ai fi fost:

Gabriel Nitulescu: Medic chirurg. Nu pentru ca imi place partea de Medicina, ci pentru partea de Chirurgie care mi se pare o parte tehnica. Ea ii ajuta pe oameni sa solutioneze probleme, asa cum eu ajut clientul sa dezvolte un produs care sa rezolve problemele agentiilor imobiliare.

Atuul tau in echipa este:

Gabriel Nitulescu: Orientarea spre solutii. Imi place sa gasesc rezolvari pentru probleme si sa trec de bariera complexitatii.

Daca Roweb ar fi un prieten, principala lui calitate ar fi:

Gabriel Nitulescu: Faptul ca este orientat spre evolutie. Mereu.

Daca Roweb ar fi un prieten, principalul lui defect ar fi:

Gabriel Nitulescu: Nu merge la sala. Glumesc :)))

Cand nu esti la birou, te gasim cel mai adesea:

Gabriel Nitulescu: Cam de un an, ma gasiti la sala. Mai si gatesc. Meniuri sanatoase. Sau ma puteti gasi si citind carti de dezvoltare personala.

Daca echipa din care faci parte ar fi o combinatie rapida de taste, atunci ea ar fi:

Gabriel Nitulescu: QWERTY – sunt taste alaturate, asa cum ar trebui sa fie si cei care alcatuiesc o echipa. Sa fie alaturi unii de ceilalti, sa se ajute si sa se sprijine reciproc.

Daca povestea ta in IT ar fi o adaptare dupa film, ar avea ca titlu:

Gabriel Nitulescu: Jurassic Park.

interviu gabriel nitulescu

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices