Echipe dedicate (outsourcing servicii software) sau noi angajati?

Acest articol a fost publicat in categoria Modele Outsourcing in .

Sa angajezi o echipa dedicata (servicii outsourcing software development) sau sa iti extinzi echipa actuala prin recrutarea de developeri? Cum poti dezvolta mai profitabil proiecte noi?

Fie ca vorbim de o aplicatie pentru mobile/desktop, de o platforma complexa care sa integreze o serie de functii si functionalitati specifice, sau de extinderea si optimizarea uneia existente, atunci cand trebuie sa dezvolti un nou proiect stii ca ai nevoie de o serie de resurse. Astfel, de la echipamente tehnice, oameni din companie care sa se familiarizeze rapid cu tehnologie noua, timp implicat, buget, etc., fiecare proiect aduce cu sine si noi solicitari.

Iar cea mai importanta dintre toate este cea legata de resursa umana. Trebuie sa decizi inca de la inceput cati specialisti trebuie angrenati in proiect si daca este mai profitabil sa fie din echipele interne sau sa apelezi la echipe dedicate (outsourcing servicii software).

In contextul actual al pietei (atat de incert), recrutarea de noi specialisti in companie reprezinta un angajament riscant care o poate destabiliza financiar pe termen lung si genera asteptari false noilor veniti. Astfel, extinderea echipei existente poate deveni, la un moment dat, o problema reala care sa afecteze compania la nivel de imagine si de profitabilitate.

Asadar, pentru dezvoltarea unui nou proiect provocarea este despre…

Cum poti sa iti extinzi echipa (pentru a dezvolta proiecte) fara a recruta noi specialisti

Solutia exista de ceva timp pe piata si poarta deja un nume: echipe dedicate. Daca nu ai inca suficiente date despre aceasta abordare, urmatoarele informatii te vor ajuta sa il intelegi mai bine.

O echipa dedicata este, exact asa cum suna, un grup de specialisti (de la o alta companie) alocat unui proiect. Aceasta echipa va prelua responsabilitatea intregului proiect: de la managementul de resurse la implementare, testare si optimizare a solutiei dezvoltate.

Acest lucru inseamna ca proiectul nu va solicita (deloc) resursele interne ale companiei. De la bugetare la management de proiect si implementari specifice – totul va fi in responsabilitatea echipei dedicate, in timp ce specialistii interni vor continua sa se ocupe de activitatile de baza.

Dar un model de colaborare nu este general valabil. Asa ca esti perfect indreptatit sa te intrebi?

Este modelul de echipe dedicate potrivit pentru proiectele companiei tale?

Fie ca reprezinti o companie IT (start-up, mica, medie sau mare), sau detii/administrezi o companie care activeaza intr-o alta industrie (imobiliare, sanatate, resurse umane, comert, etc.), te poti afla in situatia de a:

Pentru fiecare dintre situatiile de mai sus, modelul de echipe dedicate reprezinta un punct de plecare strategic si stabil pentru dezvoltarea de proiecte digitale care pot duce compania la un nou nivel.

Vorbeste cu unul dintre consultantii nostri software ca sa afli cum poti dezvolta proiecte profitabile fara cheltuieli riscante

Trimite o solicitare

Cum functioneaza modelul de echipe dedicate si care sunt beneficiile

Fiecare manager de companie care vrea sa dezvolte proiecte digitale noi ia in considerare 3 repere pentru colaborarea pe modelul de echipe dedicate:

 • Estimarea si bugetarea costurilor. Sistemul de tarifare pentru echipele dedicate este simplu si transparent: compania-client plateste lunar catre compania care pune la dispozitie echipa, costul aferent volumului de munca din perioada respectiva. Intrucat compania-client stie inca de la inceputul proiectului ce resurse vor fi implicate si care sunt fazele de implementare, costurile si bugetarea se pot face simplu in baza acestor estimari initiale.
 • Dezvoltarea efectiva a proiectului. Odata ce un manager de companie identifica niste nevoi specifice care necesita o solutie digitala (de exemplu o aplicatie de business), va cauta un furnizor de servicii software de incredere care are experienta in ofertarea de echipe dedicate. Furnizorul de servicii va analiza nevoile clientului si va face o propunere de proiect (faze ale proiectului, specialisti implicati, timp alocat, etc) impreuna cu o estimare financiara.
 • Comunicare constanta cu echipa dedicata. Chiar daca intreaga responsabilitate a proiectului este preluata de catre echipa dedicata, compania-client va fi constant informata asupra evolutiei acestuia (in special in cadrul sedintelor periodice).

Principalele beneficii generate de modelul de echipe dedicate sunt:

funds-fill

Cresterea eficientei prin scalabilitate

funds-fill

Cresterea productivitatii

funds-fill

Extinderea ofertei de business

funds-fill

Integrarea treptata a noilor tehnologii

funds-fill

Standarde de securitate ridicate

funds-fill

Predictibilitate mare a costurilor

Ce tipuri de proiecte poti dezvolta cu ajutorul modelului de echipe dedicate

Cum cea mai buna exemplificare vine din situatii reale, practice, iata un tip de proiect care poate fi ilustrativ pentru acest model de lucru:

Vezi studiul de caz complet

Imobiliare (companie software de top din Belgia)

Nevoile clientului: Clientul nostru avea nevoie sa inlocuiasca o solutie desktop pentru companii imobiliare, cu una web si optimizata pentru mobil, si in acelasi timp sa se transfere toate datele.

outsourcing servicii software

Echipa dedicata: Clientul a cerut o echipa completa pentru acest proiect, incluzand programatori de back-end, cat si programatori de front-end, designeri si un specialist UX (user experience)

Beneficii pentru utilizatorii finali

 • Mobilitate completa – acces la WHISE CRM pe Android si iOS
 • Conectare dinamica intre WHISE CRM si site-ul agentiei
 • Optiunea de a avea un site optimizat pentru dispozitive mobile si optimizat SEO, dezvoltat de echipa noastra
 • Vizibilitate online crescuta, conducand la mai multe tranzactii de succes
 • Instrumente dedicate pentru a permite reprezentarea exclusiva
 • Acces permanent la notificari, e-mailuri, instrument de planificare si monitorizare

Beneficiile clientului din colaborarea cu Roweb:

 • Experienta noastra extinsa in dezvoltarea de solutii web complexe si un inalt nivel de profesionalism au asigurat livrarile facute la timp
 • Utilizare optima a bugetului clientului
 • Flexibilitate ridicata si raspuns rapid pentru solicitari specifice
 • O gama larga de experti, inclusiv designeri, programatori de baze de date, programatori back-end si front-end
 • Suport si tranzitie fara probleme de la platforma veche a clientului la cea noua

Bazeaza-te pe cei 130 developeri Roweb ca sa-ti transformi ideile in solutii si sa faci din fiecare proiect o oportunitate de business

CERE O ESTIMARE DE PROIECT


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices