Roweb la Tech4Export 2015

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologie in .

Am fost onorati sa luam parte la programul Tech4Export, care isi propune sa sustina si sa promoveze companiile romanesti de software pe piata internationala. Intre 13 si 15 mai 2015, ANIS a co-organizat la Londra primul eveniment din seria Tech4Export, iar noi am fost acolo pentru a ne reprezenta tara cu mandrie.

Istoricul colaborarilor noastre de succes cu companii britanice a inceput acum sapte ani, iar de atunci am dezvoltat solutii pentru organizatii precum Keep Britain Tidy (KBT), Love Where You Live, Gauge, Recruiter Genie, Insight Genie sau Association for Consulting and Engineering (ACE). Aceste solutii au inclus platforme online complexe, portaluri cu multiple functionalitati, pentru intreprinderi sau organizatii caritabile, sisteme de HR, de comparare a candidatilor si de evaluare a performantei angajatilor.

Acest eveniment a fost o ocazie prin care ne-am creat noi conexiuni in cadrul unor companii britanice, demonstrandu-ne expertiza in .NET, SQL Server, Web API, .NET MVC, Bootstrap, AngularJS, Zend Framework, MySQL, HTML5 si Amazon Web Services, si prezentand cateva din mostrele noastre de portofoliu, pentru clienti din turism, e-Health si e-Commerce.

ANIS a coordonat acest proiect in parteneriat cu techUK, (www.techuk.org), asociatia care reprezinta companiile din domeniul IT din Marea Britanie, Ambasada Romaniei la Londra, (londra.mae.ro/en) si Camera de Comert Romano – Britanica (www.brcconline.eu).

romania-uk-tech4export

sursa imaginii: www.romaniajournal.ro

Potrivit Valericai Dragomir, Director Executiv al ANIS, „piaţa britanică este una foarte atrăgătoare pentru companiile cu care ANIS lucrează – există multe oportunităţi şi există interes şi deschidere pentru colaborarea cu firmele româneşti”.

“Noi ne dorim ca această delegaţie să fie punctul de pornire al unor contacte extinse – atât direct între companiile româneşti şi britanice, cât şi la nivelul organizaţiilor care sprijină aceste companii, aşa cum sunt ANIS şi techUK”, a mai declarat doamna Dragomir.

Potrivit statisticilor oficiale, in 2014 exporturile nationale de servicii de informatie si comunicare au ajuns la 49 miliarde RON, reprezentand 6% din PIB-ul Romaniei. De aceea, programul Tech4Export ar putea aduce pe termen lung un impact pozitiv semnificativ asupra economiei romanesti.