Stagiu de practica online | 2021
#experienta practica & #mentorship pentru o noua generatie de programatori

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Evenimente de cariera, For the love of programming in .

#experienta practica & #mentorship pentru o noua generatie de programatori

Am dat startul inscrierilor pentru un nou stagiu de practica adresat studentilor din Pitesti si Craiova care sunt interesati sa faca primii pasi importanti catre o cariera in programare.

Pentru ca putine lucruri au ramas la fel de la sesiunea de anul trecut (avem noi limitari de interactiuni directe dar si noi tehnologii de explicat si exemplificat in practica), ne-am adaptat formatul si continutul stagiului din acest an astfel incat sa raspunda cat mai specific nevoilor studentilor care aplica la noi.

De aceea, programul din acest an a fost construit in jurul a 3 concepte-cheie:

 stagiu de practica 2021 - internship programare

 

CUI SE ADRESEAZA PROGRAMUL SI CUM SE FAC INSCRIERILE?

Asa cum spuneam inca de la inceput, programul de practica din acest an se adreseaza studentilor din Pitesti si Craiova.

La stagiu, studentii pot aplica in doua moduri:

  • prin trimiterea unui e-mail la [email protected] care sa contina CV-ul si cateva cuvinte despre ei (ce ii motiveaza, ce i-a determinat sa aplice la Roweb, ce asteptari au si ce ii pasioneaza in materie de programare)
  • aplicand direct pe pagina dedicata stagiului de practica – prin completarea formularului de inscriere din pagina (campurile continute de acesta urmaresc aceleasi cerinte ca cele pentru inscrierea via e-mail)

Q: Cu ce trebuie sa vina un candidat pentru a putea deveni valoros pe parcusul programului?

A: “In primul rand, este esential sa vina cu dorinta si pasiunea de a lucra in domeniu, de a programa si sa aiba gandire algoritmica. Odata ce vine cu aceste asset-uri, drumul este deja pe jumatate parcurs iar noi ne vom asigura ca are la indemana toate resursele si intregul nostru suport pentru a evolua corect.

Dupa ce a intrat in programul de practica, este foarte important sa fie 100% implicat: trebuie sa fie atent la cursurile pe care le vom face, la ce ii explica mentorul, sa fie curios, sa faca research si sa puna intrebari ca sa poata sa-si faca “temele” date pe parcursul stagiului. In plus, este esential sa inteleaga ideea de teamwork si team player, fiindca nu concureaza nimeni cu nimeni. Daca 10 din 10 stagiari sunt buni – toti merg mai departe. Cu alte cuvinte, ce trebuie sa demonstreze fiecare dintre ei este potential + implicare. Nu credem in competitie, ci in oameni care vor sa evolueze.”

Florin Obogeanu
Dev Team Leader @Roweb Craiova | Mentor Stagiu de Practica & Internship

AFLA DETALII DIN PAGINA DEDICATA SI APLICA LA STAGIUL DE PRACTICA

VEZI MAI MULT

 

CE OFERA PROGRAMUL DIN ACEST AN SI CU CE VINE DIFERIT PE PIATA

Principala schimbare din programul de practica din acest an consta in faptul ca se va desfasura online – un avantaj suplimentar pentru studenti, acestia putand sa interactioneze cu mentorii si colegii din mai multe orase in care Roweb are birouri.

Q: Ce diferentiaza programul de practica de la Roweb de altele similare (sustinute de alte companii)?

“Este, cu siguranta, o diferenta majora de abordare – focusul nostru a ramas si in acest an, in special, pe invatarea practica.

In fiecare an, cel mai mult ma “bucur de bucuri” πŸ™‚ studentilor – atunci cand vad ca din mainile lor ies aplicatii destul de complexe. Cel mai mult ma inspira ideile de proiect pe care le abordeaza si energia cu care vin. Noi le oferim un framework pe care ei pot construi – in momentul acesta exista foarte multe limbaje de programare si abordari de invatare.

De-a lungul celor 7 ani, de cand tinem stagiul de practica, am rafinat un proces prin care studentii pornesc de la notiunile de baza si construiesc modul cu modul pana cand au o aplicatie unitara. Trainerii / mentorii sunt alaturi de ei pe tot parcursul stagiului si ii ajuta atunci cand se blocheaza.

Anul acesta schimbam putin abordarea: facem in premiera online, ceea ce ne va ajuta sa beneficiem de experienta oamenilor buni din Roweb din toate birourile.”

Stefan Nicolae
Dev Team Leader @Roweb Pitesti | Mentor Stagiu de Practica & Internship

 

CE OPORTUNITATI OFERA STAGIUL PENTRU STUDENTII PASIONATI DE PROGRAMARE

  • invata sa faca un proiect web de la A la Z, cu cele mai moderne tehnologii;
  • dezvolta proiecte in echipa alaturi de mentori cu experienta din Pitesti si Craiova;
  • cunoaste oameni noi din industrie si se conecteaza cu programatori din toate orasele in care avem echipe si colegi (Bucuresti, Craiova, Pitesti, Iasi, Oradea, Rm. Valcea, etc);
  • invata intr-un mediu sigur si flexibil – stagiul de practica se desfasoara doar online;
  • pot obtine un internship platit + ulterior sansa de angajare;
  • la finalul stagiului primeste adeverinta de practica si recomandare;
  • face primul pas important catre o cariera in programare.

Q: Ce castiga, punctual, un intern in cadrul acestui program?

A: “In primul rand sansa de a face parte dintr-o echipa de dezvoltarea profesionista (intership-ul presupune atasarea de o echipa de dezvoltare), de a lucra si invata tehnologiile folosite in momentul de fata, experienta practica in domeniu.”

Q: Care sunt sansele de angajare dupa terminarea stagiului si, apoi, a internship-ului?

A: “Cei care isi doresc si un job la final de stagiu trebuie sa stie ca sansele de angajare tin doar de atitudinea, pregatirea si abilitatea de a invata tehnologiile cu care lucram – tehnologii moderne, folosite in industrie.”

Gabriel Rosu
Managing Partner @Roweb | Mentor Stagiu de Practica & Internship Pitesti

VREI SA INCEPI O CARIERA IN IT SI SA INVETI SA LUCREZI CU TEHNOLOGII NOI?

APLICA LA STAGIU

 

CATEVA IMPRESII SI SFATURI DE LA CEI CARE AU URMAT DEJA UN PROGRAM DE PRACTICA LA ROWEB

 

IN LOC DE CONCLUZIE…

programming gif

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices