Cum sa actualizezi si extinzi o solutie de HR: povestea din spatele proiectului VMS 365

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Dezvoltare aplicatii business, Transformare digitala in .

Ca furnizor software prin echipe dedicate, lucram cu clienti care se afla in diferite stadii de evolutie din punct de vedere digital. Unii clienti sunt interesati sa-si dezvolte, pentru prima data, o solutie software personalizata, in timp ce altii cauta sa-si imbunatateasca solutiile software existente sau sa adauge noi functionalitati.

Daca ai citit deja articolul despre evolutia proiectului Tourpaq (unul dintre cele mai lungi proiecte Roweb care a implicat echipe dedicate) ai avut deja ocazia sa vezi cum am dezvoltat o solutie complexa pe baza unor cerinte tehnice concrete.

In acest articol abordam povestea unui alt proiect – VMS 365 – o solutie software care a fost rescrisa de la zero, pentru a furniza o noua experienta, mai flexibila si focusata pe nevoile utilizatorilor.

In urma cu ceva ani am inceput sa lucram cu clientul nostru – nGage – pentru a extinde si optimiza functionalitatile unei solutii HR deja existente.

CUM A DEVENIT CLIENTUL NOSTRU

Atunci cand Tim a venit prima data la noi se afla intr-un impas – avea nevoie sa-si optimizeze solutia de HR existenta, iar furnizorul anterior ezita sa continue proiectul cu noile cerinte impuse.

Solutia software initala a fost creata pe o arhitectura care nu fusese dezvoltata sa suporte solutii complexe.

Aceasta abordare a impactat negativ performanta proiectului:

  • unele pagini ale website-ului aveau o viteza de incarcare foarte mare (5-10 minute);
  • design-ul website-ului era prea complicat si invechit.

Pornind de la aceste probleme din platforma, dezvoltarea si implementarea nu mai puteau fi amanate (cu atat mai mult cu cat procesele si eficienta structurii interne, dar si externe depindeau in egala masura de cat de bine performa solutia).

Experienta anterioara l-a facut pe Tim sa fie mult mai constient de nevoia urgenta in a gasi o companie pentru dezvoltarea de software pe termen lung , capabila sa se adapteze cerintelor si obiectivelor dinamice.

Gauge – un alt client cu care Roweb a lucrat pentru crearea unor solutii inovatoare de management al oamenilor – ne-a recomandat ca fiind exact partenerul de development de care avea nevoie.

solutie de HR: VMS 365 nGage

“Am fost foarte impresionati de nivelul lor de competenta, de profesionalismul lor si de calitatea serviciilor pe care ni le-au furnizat. Initial, angajamanetul Roweb presupunea ca ei sa preia managementul unei platforme complexe, la care developerii anteriori lasasera codul intr-o stare foarte proasta, performanta sistemelor era foarte slaba si multi utilizatori erau foarte nemultumiti.”

solutie de HR: VMS 365 nGage

Tim Styles

Chief Information Officer at nGAGE (cunoscut in trecut ca Human Capital Investment Group)

PASUL PRINCIPAL – DE LA PROVOCARI LA SOLUTII TEHNICE

Dupa o serie de discutii si intalniri (in cadrul carora Tim a prezentat produsul, necesitatile sale, dar si punctele slabe) am fost pregatiti sa preluam proiectul.

Pentru optimizarea platformei am folosit doua abordari:

  • imbunatatirea solutiei actuale prin tehnici de programare moderne (caching, asyng loading, etc.) pentru a putea transforma software-ul intr-unul functional pentru etapa de productie;
  • rescrirea intregului proiect si crearea unei solutii noi (de la zero), care sa raspunda tuturor nevoilor si asteptarilor clientului.

Pentru a putea atinge aceste obiective, am creat o arhitectura flexibila a echipei dedicate (care ne-a permis sa ajustam marimea echipei, dar si rolurile din interiorul echipei, pe masura ce proiectul avansa de la o etapa la alta).

 

solutie de HR: VMS 365 nGage

ETAPA 1: ADMINISTRAREA CODULUI PRELUAT

La doar cateva zile dupa ce am prezentat proiectul (care a implicat mai multe discutii), managerul de proiect, Sorin, a identificat rapid solutiile tehnice necesare care sa se alinieze cu obiectivele de business ale clientului. Tot in acest punct, managerul nostru de proiect a definit solutia pentru a rezolva prima etapa: rescrierea proiectului de la zero.

In loc sa foloseasca codul initial si sa-l ajusteze la nevoile contextuale (care ar fi fost un proces laborios, dar si riscant si inflexibil pentru dezvoltarile ulterioare), Sorin si echipa au decis ca cea mai buna abordare ar fi de a rescrie intreg proiectul de la zero. Asadar, solutia pe care am livrat-o catre client este una total noua gandita ca sa poata raspunde, punctual, noilor cerinte si standarde.

 

Vrei sa afli mai multe detalii tehnice despre acest proiect?

Citeste textul integral al studiului de caz VMS 365 nGage

Vezi studiul de caz

AJUSTAREA ABORDARII NOASTRE LA OBIECTIVELE DINAMICE

Cu toate ca brief-ul initial al proiectul presupunea integrarea unor cerinte specifice, pe masura ce evaluam complexitatea proiectului ne-am dat seama ca obiectivele se vor schimba pe masura ce proiectul evolueaza.

Avand o experienta indelungata cu astfel de proiecte, am stiut ca trebuie sa avem o abordare flexibila din punctul de vedere al tehnologiei, pentru a ne putea adapta rapid si usor noilor schimbari.

solutie de HR: VMS 365 nGage

“Au fost cel putin doua momente cheie in care aceste abilitati au fost esentiale pentru proiect. Primul – cand am preluat proiectul intern si am facut sincronizarea intre ceea ce se implementase deja si ceea ce trebuia facut in continuare. Al doilea – atunci cand clientul a venit cu cerinte suplimentare si a fost nevoie de o adaptare rapida la noul context.”

Sorin Tarceatu

Manager de Proiect in cadrul Roweb.

ETAPA 2: OPTIMIZAREA PERFORMANTEI

nGage avea nevoie de o aplicatie enterprise care sa faciliteze facturarea, dar si managementul personalului, pe mai multe niveluri pentru recrutari temporare.

  • Asteptarile si nevoile pe care le aveau utilizatorii interni – mai putin timp investit in procese si activitati repetitive;
  • Asteptarile si nevoile pe care le aveau utilizatorii externi – o comunicare mai dinamica si o rata de raspuns mai mare de la nGAGE.

Am optimizat solutia software si am schimbat complet interfata utilizatorului, din punct de vedere al design-ului si al uzabilitatii. Provocarea principala a fost volumul foarte mare de cod preluat care a trebuit inlocuit. Rezultatul cheie: am creat un sistem de administrare rapid si usor de folosit care include:

  • management profiluri candidati;
  • sistem de mesaje;
  • functii pe statusurile de job-uri: inregistrari, aprobari, externalizari, locatii, evaluari;
  • statusuri de plasare, date de incepere si de terminare;
  • calendare, timpi de inregistrare si aprobari;
  • facturare – informatii de plata, numar de ore, evaluari, cheltuieli, schimburi si aprobari.
solutie de HR: VMS 365 nGage

“Roweb au stabilizat baza de cod, au adus imbunatatiri interfetei cu utilizatorii si au livrat functionalitati noi si foarte necesare. In momentul de fata lucram cu ei la o versiune noua care va inlatura in sfarsit portiunile de cod ramase de la programatorii anteriori.”

solutie de HR: VMS 365 nGage

Tim Styles

Chief Information Officer at nGAGE (cunoscut in trecut ca Human Capital Investment Group)

solutie de HR: VMS 365 nGage

 

Vrei sa dezvolti noi functionalitati si sa optimizezi platforma curenta?

Obtine o oferta pentru o echipa dedicata de dezvoltatori software!

Obtine o oferta

O COLABORARE EXTINSA PENTRU NOI PROIECTE

Proiectul VMS365 a fost doar inceputul pentru o relatie profesionala de lunga durata. Fiind vazuta ca o colaborare de succes ce continua si in prezent, VMS365 a fost primul pas care a dus catre o dezvoltare mult mai ampla. In urma acestei experiente, Tim a decis sa continuam parteneriatul si pentru alte proiecte digitale.

Un astfel de proiect este solutia software solutia HR dedicata(GDPR-compliant) dezvoltata pentru nGage. Primele 6 luni nGAGE a lucrat pe proiect intern, iar dupa aceea a fost preluat de Roweb. Am depasit asteptarile clientilor prin preluarea proiectului intern pe care l-am transformat intr-o solutie functionala si intuitiva.

Vezi studiul de caz

solutie de HR: VMS 365 nGage

“Roweb a dezvoltat, de asemenea, aplicatii noi, inclusiv produse Windows web si desktop care sunt utilizate acum de catre cei mai multi dintre angajatii nostri. Faptul ca este o companie romaneasca a fost un avantaj, cu atat mai mult cu cat nivelul de limba engleza vorbita de developeri este unul foarte bun, astfel ca nu ezitam sa recomandam Roweb ori de cate ori avem ocazia.”

solutie de HR: VMS 365 nGage

Tim Styles

Chief Information Officer at nGAGE (cunoscut in trecut ca Human Capital Investment Group)

solutie de HR: VMS 365 nGage

Cateva lucruri pe care, cel mai probabil, vrei sa le stii in plus despre noi

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices