Ce impact a avut in dezvoltarea proiectului Toupaq lucrul cu o echipa dedicata (povestea din spatele proiectului)

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Dezvoltare aplicatii business, Modele Outsourcing, Transformare digitala in .

In spatele fiecarui proiect tehnic de succes se afla persoane cu o mentalitate construita in jurul rezolvarii de probleme, pregatiti sa faca o diferenta prin munca lor si care pot sa transforme provocarile in oportunitati.

In spatele fiecarui proiect de lunga durata se afla o echipa dedicata de dezvoltare care si-a consolidat si imbunatit performanta cu fiecare an.

Pe coridoarele birourilor Roweb este imposibil sa nu te intersectezi cu oamenii din aceste echipe. In ciuda provocarilor aduse de pandemie in acest an, au ales sa vina la birou cat se poate de des pentru a fi mai aproape de clienti si sa le ofere livrabilele la aceeasi calitate.

Unii dintre ei lucreaza pe acelasi proiect de peste 10 ani. “Cum este sa lucrezi pe acelasi proiect de asa de mult timp?” (am indraznit sa-mi intreb unul dintre colegi, acum cateva zile).

“Este ca o dependenta”, a raspuns, amuzat. “Odata ce esti implicat intr-un proiect, vrei sa faci parte din el cat mai mult timp. Am fost acolo atunci cand am creat, pentru prima data, arhitectura solutiei si cand i-am explicat clientului cum va arata si functiona varianta finala. M-am conectat incet, dar sigur, la acest proiect. Sunt o parte din povestea lui. M-am obisnuit sa lucrez pentru acest client si ii stiu nevoile si asteptarile. Comunicarea a devenit mult mai buna dupa o perioada de timp. Cu toate acestea, continua sa apara noi provocari cu fiecare etapa noua de dezvoltare – si astfel sunt mereu conectat, dar si intr-o continua dezvoltare profesionala.”

O scurta incursiune in proiectul Tourpaq: cum a devenit clientul nostru si cum arata proiectul astazi

Una dintre cele mai lungi colaborari cu echipe dedicate este cu Tourpaq ApS, o companie daneza care furnizeaza servicii software pentru operatorii de turism.

CUM A DEVENIT CLIENTUL NOSTRU

Inainte sa lucram impreuna am avut cateva intalniri care au creat contextul concret pentru ambele parti sa-si prezinte abordarile. Prin faptul ca le-am inteles rapid problemele specifice, si printr-un aport de solutii practice pentru fiecare dintre acestea, am reusit sa convingem clientul ca suntem alegerea potrivita.

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

“Inca de la inceputul colaborarii am avut incredere in Roweb si le-am delegat toata responsabilitatea cu privire la managementul proiectului, lasandu-le libertatea de a ne pune in practica ideile si aportul, ceea ce ne-a permis sa ne concentram resursele in a vinde produsele noastre, oferindu-ne, astfel, un avantaj competitiv foarte mare.”

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

Bjarke Hansen CEO

Owner TourPaq ApS

Cerintele lor veneau dintr-o perspectiva practica. Task-urile noastre erau, in mare, sa le oferim consultanta in maparea cerintelor exacte de proiect, in baza unor nevoi concrete, pentru a identifica cele mai bune solutii.

CONSTRUCTIA UNEI ECHIPE DEDICATE PENTRU ACEST PROIECT

La putin timp dupa ce am agreat sa colaboram in baza unui model de echipa dedicata (cu care clientul era deja obisnuit), am creat si propus arhitectura unei echipe:

 

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

 

PRINCIPALELE PROVOCARI

Inca de la inceput proiectul a venit cu o serie de provocari. Cea mai mare provocare a fost complexitatea din spatele unui astfel de sistem de rezervari (trebuia sa faciliteze o administrare eficienta a rezervarilor, biletelor, email-urilor, finantelor, hotelurilor, metodelor de transport, extra produse, listarea preturilor, etc.).

In acelasi timp, eram constienti de faptul ca fiecare noua dezvoltare trebuia sa fie implementata astfel incat sa permita o solutie flexibila, astfel incat sa se adapteze rapid, in viitor, la noi contexte si cerinte.

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

“Industria de turism este intr-o continua dezvoltare, ceea ce necesita din partea noastra intelegerea nevoilor emergente pentru schimbare si pune o foarte mare presiune pe echipa de dezvoltare. Roweb a reusit, intotdeauna, sa faca fata cu brio provocarilor, sa fie in pas cu noile tehnologii, si sa le adapteze si nevoilor noastre. Este o placere sa cooperam cu un partener atat de profesionist, care livreaza ceea ce am agreat, dar si implementeaza noi functionalitati care sa raspunda cerintelor pe termen lung.”

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

Bjarke Hansen CEO

Owner TourPaq ApS

SOLUTIA

Solutia software are in structura mai multe componente care permit operatorilor de turism sa administreze toate departamentele si sa aiba control complet asupra tuturor proceselor.

Solutia utilizeaza o arhitectura bazata pe layere care permite un grad inalt de reutilizare folosind principiile si modelele de design agile. Am dezvoltat aplicatia folosind unele dintre cele mai puternice tehnologii disponibile: ASP.NET AJAX, Knockout, jQuery, Web API, WCF, MS SQL Server, Entity Framework, si Telerik Rad Controls.

Flexibilitatea noastra si dezvoltarea folosind metodologia agila au jucat, de la bun inceput, un rol foarte important in succesul colaborarii noastre.

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

“Impreuna cu Roweb am dezvoltat TourPaq, trecand de la un sistem de rezervari pentru operatorii de turism de dimensiune mica, la una dintre cele mai importante solutii de pe piata, capabile sa raspunda nevoilor unei agentii de turism foarte mari. Am fost impresionati de nivelul de profesionalism pe care l-a demonstrat Roweb de-a lungul colaborarii noastre. Intotdeauna au reusit sa ne inteleaga nevoile si dorintele si sa ne ajute sa ne transformam ideile in realitate.”

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

Bjarke Hansen CEO

Owner TourPaq ApS

DEZVOLTAREA CONTINUA A PROIECTELEOR TOURPAQ

Colaborarea noastra cu Tourpaq ApS a continuat si dupa finalizarea proiectului initial. Din momentul in care clientul a vazut impactul pe care-l are platforma digitala, a vrut sa dezvolte proiecte digitale complementare .

Aceste proiecte integreaza doua aplicatii care vizeaza aceeasi audienta in doua situatii diferite (cand planuiesc o vacanta si cand sunt in timpul vacantei):

  • Tourpaq Destination App – o solutie pentru ghizi si turisti, care facilitateaza rezervarea si gestiunea vacantelor.
  • Tourpaq Guest App – o aplicatie care ofera informatii despre vizitatori in timp real, detalii, noutati, este conectata cu rezervarea si ofera idei care sa inspire turistii sa se bucure complet de vacante.
lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

MAI MULT DECAT O COLABORARE – UN PARTENERIAT

Cu toate ca au trecut un numar mare de ani de cand am inceput colaborarea, nu pare ca o sa se termine prea curand. In special datorita faptului ca ne-am concentrat pe crearea unei situatii WIN-WIN, dar si pentru ca am vrut sa dezvoltam relatia cu clientul.

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

“Roweb continua sa fie partenerul nostru, pastreaza comunicarea in mod direct cu utilizatorii TourPaq, are grija in fiecare zi de aplicatie si planifica dezvoltarea in mod direct cu clientul final.”

lucrul cu o echipa dedicata - Tourpaq

Bjarke Hansen CEO

Owner TourPaq ApS

Cateva lucruri pe care, cel mai probabil, vrei sa le stii in plus despre noi

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices