10 intrebari ca sa-ti alegi corect compania care va dezvolta solutii fintech pentru afacerea ta

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii business, Transformare digitala in .

Alegerea companiei fintech care sa dezvolte o aplicatie pentru afacerea ta este intotdeauna un proces complex. Nu este suficient sa stii ca o companie tech este de top si are notorietate mare. Este esential sa fie un partener potrivit pentru tine – capabil sa dezvolte proiecte specifice pentru afacerea ta.

Asadar, am conceput o lista cu 10 intrebari pentru a vedea care sunt cele mai importante criterii atunci cand alegi compania care sa-ti dezvolte solutia fintech.

 

#1 Cum evaluezi experienta unei companii in dezvoltarea proiectelor/solutiilor fintech?

Industria financiara are o serie de particularitati. Astfel, proiectele digitale dezvoltate in raport cu acestea (de exemplu: nivel mare de performanta sau cerintele ridicate de securitate). Cu alte cuvinte, experienta in dezvoltarea de solutii software este esentiala, insa nu si suficienta.

O metoda pentru a verifica experienta pe care o companie o are in dezvoltarea de solutii software pentru industria financiara este portofoliul (care, de obicei, contine studii de caz cu ce au facut in trecut).

Studiile de caz, testimonialele si recenziile pe site-urile specializate sunt, de asemenea, surse de informatii potrivite pentru a intelege care este nivelul de performanta al companiei, dar si pentru ce industrii a dezvoltat compania solutii software.

dezvoltarea de solutii fintech

CITESTE MAI MULTE

 

#2 Te-ai decis, in mare, cu ce companie vrei sa lucrezi. Are, insa, destule resurse pentru a dezvolta solutia potrivita pentru compania ta?

Prin resurse ne referim la o echipa diversa, conceputa din angajati cu experienta si atestari in domeniu (developeri, designeri UX/UI, etc.), acces la tehnologii moderne, etc.

De ce angajati cu experienta si atestari? Pentru a obtine un rezultat foarte bun, proiectul tau are nevoie de oameni cu experienta, care au mai lucrat pe proiecte similare, stapanesc ultimele tehnologii si se pot adapta rapid cerintelor dinamice.

De ce echipa diversa? Rareori un proiect are nevoie doar de dezvoltare. De la designeri UX/UI, la QA si manageri de proiect – partenerii pe care-i alegi trebuie sa aiba posibilitatea de a-ti oferi o echipa completa.

 

#3 Pentru ce piete a mai dezvoltat posibilul viitor partener de business solutii software?

Stii mai bine decat oricine ca orice piata are propriile reguli. A conduce un business inseamna sa creezi produse sau servicii care sa raspunda unor cerinte specifice si, foarte important, sa intelegi nevoile clientilor/consumatorilor. Acelasi lucru ar trebui sa-l faca si compania de software cu care decizi sa lucrezi.

Vezi cum te putem ajuta cu dezvoltarea proiectelor tale!

DESCOPERA SERVICIILE

 

#4 Ce tehnologii foloseste compania de software pentru a dezvolta solutii fintech?

Cand o companie foloseste cuvinte precum “tehnologii moderne/ultima generatie” este intotdeauna un semn bun.

Dar este, oare, si suficient? Tehnologiile moderne trebuie, de asemenea, sa se plieze pe cerintele specifice ale proiectului tau.

Ce efect poate avea alegerea tehnologiei gresite? Daca managerul de proiect nu are destula experienta in dezvoltarea solutiilor fintech, exista posibilitatea sa aleaga tehnologii pornind de la preferintele personale, sau orientandu-se dupa tendinte. Prin alegerea tehnologiei gresite pe care sa fie construita solutia, te poti astepta la erori majore pe termen scurt, blocaje pe termen lung (integrari dificile care si reduc posibilitatea de a extinde functionalitatile, etc.) si costuri in plus.

Cum te va ajuta alegerea tehnologiei corecte? Lansarea (la timp) a unei aplicatii functionale si intuitive iti poate ajuta compania sa se distinga de competitie, iar clientii sa fie mai implicati in relatia cu business-ul tau. Practic, vei avea solutia livrata intr-o forma finala, fara sa mai investesti timp si efort sau sa aloci resurse interne in defavoarea principalelor obiective de business.

 

#5 Are developeri profesionisti si certificati?

Developeri certificati sunt o garantie foarte buna pentru orice proiect, cu atat mai important cu cat acesta va fi in mainile lor pe toata durata procesului de dezvoltare.

Poti cere companiei cu care vrei sa lucrezi mai multe detalii, despre gradul de certificare al developerilor si despre experienta pe care o au pe proiecte similare.

 

#6 Cu ce masuri de securitate protejeaza aplicatia web sau mobile?

Cu cat tehnologia evolueaza si este mai diversa, cu atat si riscurile de atacuri cibernetice sunt mai mari. Solutiile software fintech sunt cele mai expuse riscurilor de securitate. Securitatea cibernetica trebuie sa fie prioritara atunci cand este dezvoltata o solutie.

Cere, asadar, mai multe detalii companiei cu privire la masurile de securitate pe care le vor lua in raport cu solutia.

 

#7 Aloca o echipa dedicata pentru proiectul tau?

“Modelul de echipa dedicata” este o abordare holistica cu privire la constructia echipei formata din: analisti de business, manageri de proiect si angajati cu experienta. O echipa dedicata va acoperi toate nevoile, dar va asigura si protectia impotriva riscurilor care pot aparea in procesul de dezvoltare si implementare: de la setarea operatiunilor, la managementul proiectului, dezvoltarea functionalitatilor si definirea arhitecturii echipei.

Serviciile oferite de o echipa dedicata (pentru outsourcing):

  • management de business;
  • management de proiect;
  • management de atributii;
  • supervizarea de activitati si procese;
  • dezvoltarea etapelor de proiect si analiza proceselor;
  • consultanta pe proiect;
  • arhitectura de echipa;
  • dezvoltarea unor solutii complete de software;
  • recrutarea/selectarea/integrarea specialistilor in echipa.

AFLA MAI MULTE

 

#8 Care este strategia de reducere a riscurilor?

O companie software de incredere are propria strategie de a reduce riscurile. Intreaba-ti viitorul partener care este strategia lui in aceasta privinta.

 

#9 Ce tip de servicii iti ofera?

Dezvoltarea proiectului tau poate avea nevoie de mai multe servicii – dezvoltare, design, mentenanta, QA, integrari cu alte platforme, etc. Pentru a alege corect partenerul de business, verifica serviciile pe care compania de software development le ofera.

 

#10 Cat costa proiectul tau si cum calculeaza compania de software development valoarea acestuia?

Modalitatea de calcul al costului pentru echipa dedicata este simpla si iti permite o aproximare. Avand la baza o metoda de calcul per ora, clientul plateste lunar in functie de marimea echipei si de structura.

Costurile principale pe care trebuie sa le iei in considerare, ca potential client, atunci cand apelezi la o echipa dedicata sunt:

  • Costuri per ora in functie de structura echipei;

  • Cheltuieli de deplasare (daca este cazul);

  • Cheltuieli de deplasare (daca este cazul);

Costuri precum…

  • salariile expertilor
  • taxe asociate procesului de angajare
  • investitii logistice
  • beneficii, taxe
  • costuri de recrutare

…sunt suportate de compania care ofera echipa dedicata.

Avem experienta necesara pentru a-ti raspunde la toate intrebarile de mai sus (si nu numai).

Contacteaza-ne pentru a avea o discutie despre urmatorul tau proiect de dezvoltare a solutiei fintech potrivita business-ului tau.

PROGRAMEAZA O DISCUTIE

 

Este Roweb compania software de care ai nevoie pentru urmatorul proiect?

Iata cateva detalii pe care ai vrea sa le cunosti despre compania noastra inainte de a stabili o intalnire cu unul dintre expertii nostri.

 

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices