Retrospectiva: Ce a insemnat 2020 pentru Roweb?

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb in .

2020 a fost, fara indoiala, un an plin de provocari pentru fiecare business.

Dar a fost si anul care ne-a demonstrat ca detinem capacitatea necesara pentru a face fata oricarui tip de provocare si de a o transforma in noi oportunitati de business. Cum ar fi: sa devenim mai eficienti, ca echipa, chiar daca am lucrat de acasa, si sa ne extindem vizibilitatea pe piata.

Pentru ca suntem mandri de felul in care am reusit sa depasim provocarile acestui an, am facut o scurta retrospectiva a modului in care 2020 ne-a demonstrat ca, indiferent de context, putem reusi.

 

Compania Roweb desemnata “Top Development Partner” de catre Clutch

Ca recunoastere a succesului nostru si, totodata, a impactului pe care l-am avut prin dezvoltarea proiectelor, am fost clasati de Clutch in topul companiilor care ofera servicii B2B in Bucuresti, Romania.

Retrospectiva 2020 Roweb

Evaluarea noastra pentru calificarea in acest top s-a facut in baza unor criterii precum calitatea serviciilor, respectarea termenelor de livrare, pret si abilitati generale de management de proiect – unde am obtinut un punctaj de 4.9 stele ca rezultat al feedback-urilor lasate de clienti.

 

Roweb in Top 1000 Companii Clutch in 2020

Retrospectiva 2020 Roweb

Top 1000 Companii Clutch este o distinctie foarte importanta, deoarece te pozitioneaza in top 1% dintre companiile listate pe website.

Pentru a evalua eligibilitatea Roweb de a face parte din Clutch 1000, compania de research ne-a analizat pe baza a patru criterii:

  • Actualitatea, valoarea proiectelor si calitatea recenziilor verificate de Clutch, publicate pe profilul companiei;
  • Tipul de clienti cu care am lucrat;
  • Ce servicii am oferit si experienta pe care o detinem in a livra respectivele servicii;
  • Reputatia brandului si vizibilitatea in pietele in care am activat.

 

Reinnoirea parteneriatului cu Microsoft

Prin reinnoirea parteneriatului cu Microsoft (Partener Silver al Microsoft), Roweb va continua sa ofere sprijin tehnic de inalta calitate pentru produsele Microsoft. O conditie esentiala pentru a deveni un partener Microsoft este numarul de dezvoltatori certificati in tehnologia ASP.NET.

Retrospectiva 2020 Roweb

 

3 noi certificari de Product Owner pentru echipa Roweb

3 dintre colegii nostri au obtinut o certificare importanta in acest an: CSPO – Certified Scrum Product Owner. Aceasta recunoastere a competentelor pe care le detin este un beneficiu atat pentru ei, cat si pentru companie. Certificarea CSPO ii va ajuta sa se adapteze mai rapid la “noua” normalitate, sa creeze viziunea produsului si sa se asigure ca rezultatul final se ridica la asteptarile consumatorului. Felicitari!

Retrospectiva 2020 Roweb

 

O noua cladire de birouri in Pitesti

Retrospectiva 2020 Roweb

O noua cladire de birouri Roweb este in plina executie in Pitesti, finalizarea ei fiind estimata pentru prima jumatate a anului 2021. Cladirea va avea 55 spatii de lucru (mai multe sali de sedinta, spatii recreative si un data center), birourile fiind gandite sa respecte distanta de siguranta, sa ofere confort si, mai ales, sa creeze o atmosfera moderna si integranta.

 

Un nou sediu Roweb in Rm. Valcea

Sediul nou deschis in Rm. Valcea extinde vizibilitatea brandului Roweb pe harta Romaniei si anunta, in acelasi timp, o zona unde se va dezvolta o noua echipa.

Retrospectiva 2020 Roweb

 

Siguranta pe primul loc. Echipe remote – prima abordare

Atunci cand esti responsabil, performanta nu cunoaste limitari , iar proiectele continua sa creasca. Pornind de la aceasta premisa, am ales sa ne adaptam rapid conditiilor impuse de pandemie si sa evitam orice risc. Asadar, iata-ne acum, la final de 2020, vorbind de reusitele echipei Roweb – in ciuda tuturor provocarilor.

Retrospectiva 2020 Roweb

 

Participarea Roweb la cea de a 40-a editie GITEX

In acest an echipa noastra a fost reprezentata la Saptamana Tehnologiei GITEX de catre directorul de vanzari Laurentiu NICOLA si Florin OBOGEANU, manager de proiect tehnic. Ca membri in delegatia oficiala a Romaniei (fiind parte a ARIES si sustinuti de programul PPE), Roweb reprezinta capacitatea tehnologica nationala din 2017 (impreuna cu alte 6 companii de IT din Romania).

Evenimentele de calibrul GITEX reprezinta o sursa foarte buna de oportunitati de networking, dar si de extindere a portofoliului prin proiecte noi. Participarea din anii trecuti ne-a demonstrat ca prin intermediul acestui eveniment putem explora noi perspective, intelege piata mai bine, schimba idei cu reprezentanti din industrie si sa intalnim noi clienti potentiali cu care impartasim aceeasi viziune: evolutie si transformare prin digitalizare .

Retrospectiva 2020 Roweb

 

Evenimente si programe pentru cariere in IT

In fiecare an participam la evenimentele dedicate carierelor si sa ne intalnim cu (potentialii) colegi – studenti dar si absolventi talentati care planuiesc sa-si inceapa cariera in IT.

In acest an, impreuna cu partenerii de la Revomatico, am fost la targul de IT unde am informat candidatii despre despre programele noastre de internship, dar si despre joburile pe care le avem disponibile in prezent in companie

Cine este Revomatico: o echipa de profesionisti cu mai mult de 20 de ani de experienta in IT pe consultanta, securitate, dezvoltare software, management de produs, arhitectura de software sau devops. In acest an, principalele lor realizari au constat in marirea echipei, de la 8 la 13 persoane, imbunatatirea performantei infrastructurii de cloud si integrarea cu 30 de aplicatii (AD, gitlab, github, google docs, etc.)

Programul pentru cariere in IT desfasurat in 2020 a fost un succes real pentru noi, tinand cont de faptul ca impreuna (Roweb si Revomatico) am continuat sa organizam (deja) traditionalul internship atat pentru Java, cat si pentru DevOps, si am atras peste 400 de aplicanti.

Retrospectiva 2020 Roweb

Alatura-te echipei Roweb. Verifica pozitiile deschise

Afla mai multe

 

Dezvoltarea de noi solutii si produse digitale pentru a ajuta companiile sa se adapteze rapid la noul context

Primul nostru gand, cand a inceput pandemia, a fost de a asigura continuitatea business-urilor, din diverse industrii, prin solutii digitale. De aceea, am creat mai multe platforme dedicate care pot fi adaptate si implementate rapid pentru clienti.

Extinderea solutiei digitale pentru restaurante si afacerile mici (pe care zeci de restaurante romanesti o folosesc deja cu succes):

Retrospectiva 2020 Roweb

Pentru a ajuta restaurantele sa aiba o prezenta echilibrata pe piata am dezvoltat o solutie complet digitala pentru livrare, rezervari online, comenzi si marketing. O solutie similara poate fi folosita si pentru alte tipuri de afaceri mici (macelarie, pescarie, brutarie, crama, bacanie, cofetarie si altele) care isi pot migra vanzarile catre mediul online in online.

Retrospectiva 2020 Roweb

“Colaborarea cu Roweb ne-a ajutat sa ne adaptam strategia de business la cerintele din piata. Acum cea mai mare parte a vanzarilor vin de la clientii care vad pe website meniul restaurantului nostru si apoi comanda online.”

Mihai Negru – Proprietar Mansion Pub

Retrospectiva 2020 Roweb

“Administrarea comenzilor era, initial, o activitate foarte solicitanta. Inainte de implementarea solutiei ne-am bazat pe comenzile telefonice, dar eram destul de limitati in preluarea lor si in relatia cu clientul. Aplicatiile si functionalitatile solutiei ne ajuta acum sa ne organizam mai bine chiar si atunci cand avem un volum mare de comenzi si sa vindem si livram mai mult si mai eficient.”

Ovidiu Stoica – Manager GreenPub.

 

Platforma de tip marketplace pe o arhitectura existenta in care pot fi integrati mai multi furnizori

Am creat o platforma de tip marketplace ce poate fi personalizata, pentru domeniul imobiliarelor, si in care am integrat cele mai utile functionalitati pentru acest domeniu (personalizarea filtrelor, functia de sincronizare a preferintelor cu ofertele existente agentului/agentiilor, notificari, tendinte pe piata si analize, etc.) Arhitectura poate fi adaptata pentru (aproape) orice tip de business/industrie.

Retrospectiva 2020 Roweb

Aplicatie de livrare

(aplicatie de transport si comenzi) – o aplicatie de vanzari online ce poate fi adaptata cu succes pentru mai multe tipuri de companii (de la business-uri mici, la multinationale) si industrii (retail, restaurante si baruri, servicii de curierat, etc).

Retrospectiva 2020 Roweb

Aplicatie de Taxi

Am creat o structura predefinita de aplicatie software pentru serviciile de taxi in care au fost integrate mai mult functionalitati dinamice (atat pentru clienti, cat si pentru soferi). Aplicatia a fost conceputa astfel incat sa fie instalata rapid si adaptata in functie de nevoile specifice ale fiecarui client.

Retrospectiva 2020 Roweb

 

Descopera mai mult despre Roweb, clientii nostri si proiectele pe care le-am dezvoltat

Vezi portofoliul de solutii

5 lectii cu care incheiem 2020

  • Oricat de mari ar fi provocarile, acestea sunt intotdeauna un prilej bun pentru a creste performanta.
  • Indiferent cat de anevoioase sunt vremurile in care traim, nu exista “nu se poate” cand discutam despre inovatie si digitalizare;
  • O echipa functionala are rezultate foarte bune, indiferent cat de mult timp petrec angajatii lucrand de acasa;
  • Valoarea companiei consta in angajatii sai. Cresterea companiei depinde de satisfactia clientului si rata de retentie;
  • Creativitatea si tehnologia pot deveni, atunci cand te astepti mai putin, singura solutie pentru ca un business/o industrie sa ramana stabila si relevanta pe piata.

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices