Networking cu comunitatea eCommerce din Romania | Roweb, la ecomTeam, Brasov, 2022

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii eCommerce, Evenimente business, Evenimente tech, Noutati Roweb in .

ecomTeam 2022, Brasov – nu doar un eveniment de eCommerce, ci un teambuilding cu nume importante din industrie, alaturi de care am discutat despre trendurile din domeniu, despre cum putem imbunatati procesul de vanzare si despre functionalitatile si instrumentele care pot oferi clientilor o experienta superioara in materie de cumparaturi online.

Si a fost o editie care ne-a surprins placut si ne-a facut facut sa luam deja decizia de a participa si anul viitor.

ecomteam brasov eveniment ecommerce

 

Ce ramane dupa incheierea evenimentului?

Au fost doua zile pline, petrecute in Brasov, alaturi de o parte din comunitatea eCommerce din Romania. Doua zile in care networkingul destins ne-a ajutat sa realizam ca:

  • exista multe business-uri cu potential de crestere in piata si care au nevoie de functionalitati pentru a-si simplifica procesul de vanzare, de la etapa de aprovizionare a magazinelor si depozitelor, pana la finalizarea comenzii prin livrarea produsului sau retur.

  • antreprenorii din Romania devin din ce in ce mai constienti de influenta digitalizarii asupra business-ului lor si cauta solutii pentru a tine pasul cu trendul si cu concurenta din domeniu.

  • nu e prea tarziu sa deschizi un magazin online sau sa dezvolti o platforma cu functionalitati inteligente. Atat timp cat ai o idee si o echipa de incredere care sa te ajute sa o implementezi, primii pasi spre succes sunt deja realizati.

“ecomTeam a fost cea mai mare surpriza, dintre toate conferintele de eCommerce la care am participat. Este o conferinta care se promoveaza drept teambuilding pentru eCommerce si exact asta s-a si intamplat. Ne-am axat foarte mult pe partea de networking si stabilirea de parteneriate durabile.”

ecomteam brasov eveniment ecommerce

Stefan Nicolae
Head of eCommerce @ Roweb

 

De la statistici – la practica

Pe de alta parte, ceea ce arata si statisticile, ne-a fost confirmat inca o data si la ecomTeam de catre ownerii de magazine online sau de catre expertii care analizeaza atent acest domeniu dinamic. Si anume:

  • Sectorul eCommerce romanesc este in plina ascensiune. In 2021, de exemplu, conform datelor furnizate de Asociatia reprezentativa a magazinelor online din Romania (ARMO), eCommerce-ul a depasit cu 10% valoarea din 2020, ajungand la 6,2 miliarde de Euro.

Asa cum am observat si noi la conferinta de pe 7-9 septembrie, potentialul din piata este enorm, iar companiile de software development sunt un pilon de sustinere pentru cei care au nevoie de solutii eCommerce profitabile.

  • Deocamdata, aproape jumatate dintre utilizatorii de Internet din Romania (44%, mai exact) au facut cel putin o data cumparaturi online. Din estimarile noastre si ale analistilor reiese ca tendinta de a cumpara smart si rapid, direct din confortul propriei case si de pe device-urile smart, va creste si mai mult in perioada urmatoare.

“La ecomTeam, am intalnit mai multe tipuri de vizitatori: de la ownerii de magazine online care voiau solutii care sa le aduca performanta ridicata, la antreprenori care au constientizat potentialul acestei industrii si cautau idei prin care sa-l puna in valoare. Astfel, conferinta de la Brasov fost un super eveniment de networking. Poate ca unul dintre cele mai angajante din ultima perioada.”

ecomteam brasov eveniment ecommerce

Valentin Necsuleu
Senior Sales Representative

 

What’s next?


Asa cum spuneam si in blog postul in care ne anuntam participarea la ecomTeam, toamna aceasta este una plina de evenimente tech, business si eCommerce. In continuare, avem programate vizite in Elvetia, Las Vegas, Dubai si Bucuresti. (vezi calendarul de mai jos).

ecomteam brasov eveniment ecommerce

Si pentru ca timpul este scurt, pregatirile pentru Swiss It Forum(s) sunt deja in plina desfasurare. Mai multe detalii despre event poti afla de aici.

De asemenea, iti recomandam sa aruci o privire pe paginile noastre de Social Media, pe care le updatam in permanenta cu informatii fresh despre activitatea noastra.

 

Despre Roweb

Suntem o companie de software development, care s-a lansat sub brandul actual in 2004. Echipa noastra este formata din 130 software developeri, mai mult de jumatate dintre acestia fiind seniori cu experienta.

Compania ofera solutii de business end-to-end, bazate pe servicii complete de consultanta, dezvoltare arhitectura, implementare, design, QA etc. Modul de lucru este bazat pe trei forme de organizare: echipe dedicate, staff augmentation si echipa de proiect si este ales pornind de la necesitatile proiectelor fiecarui business.

Clientii din portofoliul international provin din domenii precum: recrutare & HR, finante & asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate, retail / eCommerce.

Cel mai lung parteneriat este unul in desfasurare (din 2006) cu un client din domeniul imobiliar, care a devenit rapid lider pe piata din Belgia si a carui strategie de business implica si cucerirea altor piete din Europa.


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices