Roweb Connect Day la Colegiul National “Ion C. Bratianu”

Acest articol a fost publicat in categoria Diverse in .

Evenimentul Roweb Connect Day gazduit de Colegiul National “Ion C. Bratianu” din Pitesti a fost primul din aceasta serie adresat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a.

 

Majoritatea participantilor au fost elevi la clasele de matematica-informatica si multi luasera deja decizia ca dupa absolvire sa urmeze o facultate de profil – Informatica, Calculatoare, Automatica.

 

Elevii au fost interesati sa afle ce inseamna o cariera la o firma de software, care sunt avantajele si dezavantajele unui astfel de job si ce oportunitati de stagii au la dispozitie.

 

Reprezentantii nostri, specialisti in dezvoltare de aplicatii mobile, aplicatii web, in design si UX si in resurse umane, le-au povestit despre istoricul Roweb, despre cum lucram noi, si despre dezvoltarea profesionala si experientele proprii.

 

Gabi le-a povestit ce a invatat el personal in liceu si i-a sfatuit ca e important pentru ei sa invete bazele unui limbaj de programare ca sa poata face trecerea catre altul si sa poata ulterior invata mai multe tehnologii si alte limbaje.

 

Le-a dat cateva detalii despre tipuri de proiecte si de clienti cu care lucram, si informatii despre tehnologiile cele mai cautate si mai bine platite.

 

Magda le-a spus de asemenea despre cum ar trebui sa puna bazele unei cariere in IT, despre faptul ca este un domeniu care contribuie major la PIB-ul romanesc si care are in continuare perspective foarte bune de crestere. Le-a mai spus si ca este un domeniu in continua schimbare, foarte fain, in care inveti mereu si nu ai timp sa te plictisesti.

 

Unii dintre participanti aveau deja niste cunostinte tehnice, de programare procedurala, dar si orientata pe obiecte. Mai facusera mici proiecte open-source pentru ei insisi. Acestia au vrut sa stie daca si la Roweb lucram cu tehnologii open-source si de care folosim, si le-am povestit despre departamentele noastre de PHP si Node.js.

 

Ne-am bucurat sa vedem atat entuziasm in randul elevilor de liceu si speram sa mai avem astfel de evenimente in viitor!

 


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices