Echipa HR Roweb prezenta la Targul de Joburi de la Universitatea din Pitesti | Oportunitati de cariera in cadrul companiei noastre pentru studenti & absolventi

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Evenimente de cariera, For the love of programming in .

Toamna aceasta, luam parte nu doar la evenimente #Tech, #Business & #eCommerce, ci si la evenimente de cariera. Iar de aceasta data, este vorba de un targ de joburi, organizat in cadrul Universitatii din Pitesti, care a avut ca tema: “Stagii de practica pentru viitorii profesionisti din domeniul Media“. 

Evenimentul a vizat, asadar, studentii si absolventii care doresc sa urmeze o cariera in industria Media. La targul de joburi, compania noastra a fost reprezentata de aceasta data de catre Lorena Iordache – Manager Resurse Umane si Elena Calin – Senior Recrutor IT

Participarea noastra a fost in calitate de expozant, alaturi de alte firme de pe piata muncii din Pitesti si ne-a oferit ocazia sa le spunem studentilor povestea din spatele companiei Roweb. Astfel, le-am descris ce inseamna o companie IT, ce departamente tehnice si non-tehnice integreaza, ce echipe dezvoltam constant si cum pot ajunge studentii de pe bancile facultatii sa fie angajati intr-o companie de dezvoltare aplicatii software.

I-am incurajat, in acest context, pe tinerii veniti la standul nostru sa ramana conectati la oportunitatile de joburi pe care le publicam constant pe pagina noastra de cariere pentru a putea face parte nu doar din departamentele de software development, ci si din departamentele suport: Vanzari, Marketing, Financiar, Resurse Umane etc.

“Ne bucuram ca dupa aceasta perioada atipica a pandemiei, am revenit la evenimente fata in fata, dedicate tinerilor studenti, pentru a-i ghida in alegerea unei cariere.

Universitatea din Pitesti, cu care colaboram de peste 15 ani, este o sursa continua pentru viitorii angajati Roweb, mai ales ca aceasta are specializari diferite:

  • Stiinte, Educatie Fizica si Informatica;
  • Mecanica si Tehnologie;
  • Electronica, Comunicatii si Calculatoare;
  • Stiinte ale Educatiei, Stiinte Sociale si Psihologie;
  • Stiinte Economice si Drept;
  • Litere, Istorie si Arte.

Suntem alaturi de studentii/absolventii ambitiosi si motivati in alegerea si dezvoltarea carierei lor prin: stagii de practica, internship-uri, sponsorizari pentru diferite concursuri nationale si internationale.”

Roweb la Taragul de Joburi din Pitesti

Lorena Iordache

Manager Resurse Umane

 

Evenimentul de cariera a reprezentat pentru vizitatori ocazia perfecta de a afla care sunt cerintele din piata muncii – o industrie dinamica si provocatoare. 

Colega noastra, Elena, a participat la targ, atat in calitate de recrutor cu experienta, cat si in calitate de absolventa a Universitatii gazda. 

“Cu ocazia targului organizat, am revenit dupa absolvirea Universitatii din Pitesti, unde am interactionat prima oara cu domeniul Resuselor Umane. Tot aici m-am reintalnit cu placere cu fosti colegi, care au ales sa-si continue cariera in cadrul facultatii.

Studentii prezenti au gasit utila intalnirea cu noi, precum si informatiile primite, dorindu-si sa pastram legatura dupa terminarea studiilor.

Totodata, acestia au fost interesati atat de reconversii profesionale, cat si de posturile disponibile non IT.”

Roweb la Taragul de Joburi din Pitesti

Elena Calin

Senior Recrutor IT

 

Alte evenimente de cariera organizate de Roweb in acest an

Evenimentele de cariera se numara printre prioritatile noastre. Iar in anul 2022, odata cu relaxarea masurilor impotriva Covid-19, am ales participarea sau organizarea evenimentelor de profil precum: 

  • Job Shadow Day Craiova si Job Shadow Day Pitesti – vizite la sediile Roweb organizate pentru studenti curiosi sa afle ce inseamna o zi de lucru intr-o companie de dezvoltare aplicatii software; 
  • Jobs 4 IT – eveniment de cariera dedicat studentilor de la facultatile tehnice si care a avut loc la Craiova;
  • Open Doors – vizita la sediul din Pitesti al echipei de robotica TehnoZ Lighting Bolts, careia compania noastra i-a oferit finantare pentru a putea participa la Campionatul National de Robotica;
  • Stagiu de practica si internship – evenimente de cariera in care studentii sunt implicati in proiecte reale si coordonati in activitatea lor de catre mentori. 

 

Initiative dedicate echipei Roweb pentru perioada urmatoare

Pe langa participarea la evenimente de profil, in viitorul apropiat avem in vedere o serie de initiative care au in centru angajatii nostri: 

  • Extinderea sediului central de la Pitesti. Avand in vedere estimarile noastre potrivit caror 75% dintre angajati vor alege sa lucreze de la birou sau hibrid (si de acasa, si de la birou), extindem sediul central cu inca doua etaje. Noul spatiu va fi dedicat lucrului cu echipe de programatori mai extinse si va include si zone de relaxare si socializare. Aceasta noua constructie incurajeaza colaborarea dintre echipe si vizitele la sediul din Pitesti. 
  • Investitii de modernizare a sediilor din Craiova si Pitesti, locatii situate in zone centrale. 
  • Dezvoltarea portofoliul international de clienti. Noile proiecte vor implica deschiderea de noi pozitii in cadrul companiei noastre. Asa ca vom updata in permanenta sectiunea de cariere de pe website si paginile de Social Media. 
  • Incheierea internshipului cu noi angajari. In fiecare an, echipa Roweb se extinde cu juniori entuziasti si energici, care dau dovada de implicare in timpul stagiului de practica si al internshipului. 
  • O serie de evenimente interne si beneficii pentru angajati. Deocamdata nu dezvaluim mai multe pentru ca ne place sa ii surprindem placut pe cei care ne urmaresc pe blog si Social Media, dar promitem inca de pe acum ca vom reveni cu detalii.

Interesat sa faci parte din echipa Roweb?

Alatura-te celor peste 130+ de profesionisti! Vezi joburile pentru care recrutam acum. 

Cariere


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices