Creata pentru performanta: o noua aplicatie mobila pentru MFM Dance (pentru Android & iOS) | dezvoltata de Roweb

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Dezvoltare aplicatii mobile, Noutati Roweb, Proiecte noi, Tendinte in piata, Transformare digitala in .

“Spune-mi cat de mult te-ai digitalizat ca sa iti spun cat de mare este audienta ta.”

Cea mai clara metoda de a masura notorietatea unui post de radio este audienta.

Acesta este si premisa de la care echipa MFM Dance a plecat pentru a rescrie povestea de succes a postului de radio.

Afla din acest articol mai multe detalii despre cum a fost dezvoltata aplicatia MFM Dance, in ce context si in jurul caror obiective.

 

Audiente mai bine conectate cu programele MFM Dance cu ajutorul aplicatiei mobile

MFM Dance este unul dintre cele mai ascultate posturi de radio locale ce ofera acces la variate tipuri de muzica: club, party si house. Profilul principal al MFM Dance este reprezentat de millennials din zona Arges care sunt interesati sa asculte un mix de tipuri de muzica: moderna si piese evergreen.

In masina, acasa, in magazine… radio-ul MFM Dance avea deja un rol bine definit in frecventele alese de audienta locala careia i se adresa.

Dar asta nu era suficient. Erau constienti ca puteau ajunge si la alte audiente – altele decat cele locale – si atinge noi piete. In plus, isi doreau sa ofere acces la programele radio MFM dance intr-o varianta cat mai simpla si mai moderna.

Iar o aplicatie mobila putea oferi toate aceste lucruri.

 

Dezvoltarea unei noi aplicatii pentru Apple si Android

O aplicatie mobila dedicata pentru acest post de radio nu era tocmai o noutate pentru client. MFM Dance a avut initial in store-ul pentru Android o aplicatie care putea fi descarcata de ascultatori – dar care, din pacate, nu era tocmai functionala.

Blocajele care apareau in rularea ei, imposibilitatea de a asculta radio-ul in back (atunci cand telefonul mobil nu era folosit in mod activ), faptul ca era disponibila doar pe Android – acestea erau limitari care impactau expunerea in piata a MFM Dance.

Practic, ce le lipsea era…o noua aplicatie facuta de la zero.

Asadar, am dezvoltat o noua aplicatie mobila pentru Android si iOS. Focusul nostru principal a fost sa oferim o solutie digitala moderna, usor de utilizat si stabila.

  • redesign si noi implementari pentru a asigura prezenta online a MFM Dance (dezvoltare aplicatie pentru Android si iOS);
  • aplicatie mobila construita cu React Native care sa permita mai multa flexibilitate in optimizarile si dezvoltarile ulterioare. Aceasta tehnologie permite folosirea unei singure linii de cod pentru iOS si Android, simplificand procesul de development pentru noi imbunatatiri;
  • experienta live-streaming optimizata care permite rularea ei si in background;
  • optiune de distribuire rapida a aplicatiei prin intermediul mai multor platforme (e-mail, social media, WhatsApp, platforme cloud, etc.)

Pentru a dezvolta aplicatia mobila MFM Dance, am folosit React Native ca tehnologie centrala si am implicat o echipa bazata pe 3 roluri (1 x Project Manager + 1 x developer + 1 x UX designer).

 

Un proces de rebranding mai eficient folosind aplicatia mobila

Dezvoltarea aplicatiei mobile dedicate marcheaza si un moment de rebranding. Numele initial al postului de radio era Muntenia FM.

Pentru a putea atinge usor si alte piete si a atrage audienta dincolo de granitele fizice ale regiunii in care era difuzat, reabranding-ul trebuia sa se canalizeze pe doua directii:

  • alegerea unui nou nume de brand care sa fie usor asociat abordarii online si tipurilor de programe pe care ei le difuzeaza;
  • o aplicatie performanta care le permite utilizatorilor de pretutindeni sa acceseze programele MFM Dance oricand si de oriunde – la propriu.

 

De la idee la o aplicatie publicata in store-uri in doar 1 saptamana

Fiind familiarizati cu brand-ul Roweb prin proiectele pe care le-am dezvoltat pentru piata locala, nationala si internationala, au decis sa dezvolte aplicatia mobila cu una dintre echipele noastre.

Desi este prima aplicatie pentru radio pe care am dezvoltat-o, aveam deja experienta extinsa pe dezvoltarea de aplicatii mobile pentru variate industrii, de la aplicatii complexe la unele simple, intuitive si cu functionalitati specifice.

Intrucat clientul nostru isi dorea o aplicatie cat mai simpla, capabila sa ofere acces instant la programele radio odata ce este instalata, procesul de dezvoltare a fost unul simplu si rapid – livrand aplicatia in maxim 1 saptamana.

 

Codare simpla pentru flexibilitate maxima

Pentru a oferi o experienta moderna si directa, am creat o aplicatie care afiseaza o singura pagina pentru rularea programelor MFM Dance.

Dezvoltata astfel, aplicatia MFM Dance ofera clientului beneficii esentiale care sunt baza unei expuneri online stabile si performante:

  • incarcare rapida si rata foarte buna de raspuns – aplicatia ruleaza automat si in background odata ce a fost activata;
  • experienta lineara – utilizatorul acceseaza doar serviciul de care e interesat;
  • UX direct – arhitectura aplicatiei este dezvoltata in jurul nevoilor utilizatorului.

 

Aplicatie fara costuri inutile (inclusiv pentru dezvoltari ulterioare)

In general, o aplicatie simpla care integreaza functionalitati de baza nu implica, evident, nici costuri mari (atata timp cat nu se doreste dezvoltarea unor functionalitati specifice).

Mai mult decat atat, este construita pe o singura linie de cod care permite dezvoltari extinse si optimizari in acord cu nevoile dinamice ale brand-ului.

Probabil cel mai mare avantaj este ca permite dezvoltari si optimizari cu efort minim (codul poate fi preluat de orice echipa de development) si costuri reduse (aplicatia este dezvoltata astfel incat sa fie eficienta inclusiv din punctul de vedere al costurilor pe termen lung).

 

Extinderea audientelor

Limitarea in ceea ce priveste audientele reprezenta o provocare importanta pentru postul de radio. Iar dezvoltarea aplicatiei mobile permitea tocmai deblocarea acestei limitari din doua perspective:

  • atingerea unei piete noi: prin noua aplicatie clientul a obtinut acces la piata iOS (aplicatia initiala era disponibila doar pe Android);
  • atingerea unor piete potentiale: acum clientul poate atrage audiente noi – dincolo de granitele fizice – si poate lua in calcul dezvoltari mai complexe.

 

Rularea aplicatiei MFM Dance in background – functionalitati care ii mentine pe ascultatori activi

Cei ii tine pe ascultatori activi si dispusi sa distribuie aplicatia?

O melodie pe care tocmai au ascultat-o? Un playlist care este pe gustul lor? Un program radio care le-a atras atentia? Faptul ca este difuzata foarte putina publicitate?

Am numit doar cateva dintre motivele care ar putea determina un ascultator sa aleaga un anumit post de radio si sa distribuie aplicatia mai departe.

Rularea aplicatiei, chiar si atunci cand telefonul nu este activ folosit, poate face diferenta in mod semnificativ in raport cu brand-urile radio ale competitiei.

Mai mult decat atat, functionalitatea care permite rularea aplicatiei radio in background este foarte apreciata de utilizatori, fiind confortabila si moderna.

Vrei sa dezvolti o solutie de live-streaming pentru compania ta?

OBTINE OFERTA

 

Mixul de experienta si initiativa este esential pentru dezvoltarea unei aplicatii. Iata cateva exemple.

Asa cum am mentionat mai sus, aceasta a fost prima aplicatie radio dezvoltata de noi. Dar a dezvolta o aplicatie pentru o industrie pe care nu o avem deja in portofoliu nu a fost o provocare ce a depasit experienta noastra in aplicatii mobile.

O dovada in plus ca experienta, dublata de initiativa, ofera suficienta flexibilitate pentru adaptarea la contexte, industrii, cerinte si /ori piete noi.

Proiectele din portofoliul nostru sunt ilustrative pentru aceasta premisa/afirmatie. Iata cateva dintre ele:


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices