Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

Acest articol a fost publicat in categoria Dezvoltare aplicatii business, Modele Outsourcing, Tehnologii, Transformare digitala in .

Administrezi o companie in UK si ai nevoie de developeri cu experienta pentru dezvoltarea unui proiect? Cu siguranta, interesul tau va fi de a gasi in piata oferte echilibrate din punct de vedere pret-calitate. In plus, obiectivele companiei si proiectului sunt, cel mai probabil, destul de dinamice – astfel, flexibilitatea si adaptabilitatea ar trebui sa fie, si ele, parte din oferta.

Prima provocare: Angajezi noi developeri in UK sau…?

Angajarea de noi developeri in UK pentru acest proiect sau parteneriat cu o casa de software development si externalizarea catre aceasta a intregului proces?

Daca aruncam rapid o privire peste cifrele din statistici si analizam contextul UK din ultimul an, devine rapid evident faptul ca angajarea de developeri cu experienta in piata locala este o alegere pe cat de dificila, pe atat de scumpa.

Iata ce spun cifrele:

Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

(Sondajul trimestrial al Camerei de Comert Britanice – Perspectiva de recrutare pentru T2 2021, peste 5.700 de firme respondente. Sondajul arata intentia firmelor de a recruta in urmatoarele 3 luni si comparatia fata de trimestrul precedent.)

Cand este outsourcing-ul solutia potrivita: Solutiile “la cheie” rareori reusesc sa integreze si cerinte specifice. Astfel, cel mai probabil vei avea nevoie de o solutie dezvoltata de la zero si personalizata (iar asta se traduce in eforturi de timp si financiare semnificative, plus experienta specifica). Daca nu ai deja in-house o echipa de development care isi poate asuma dezvoltarea proiectului, construirea unei echipe noi poate dura destul de mult si implica un proces de recrutarecomplex si costisitor. De aceea, este bine sa iei in calcul parteneriatul cu o casa de software development (capabila sa ofere mai multe optiuni de lucru: de la echipe dedicate, la extinderi de echipe existente si echipe de proiect).

De ce sa optezi pentru offshoring: Asa cum aratau cifrele unui raport publicat in ultimii ani, peste 50% dintre companiile listate in Fortune 500 se bazeaza pe offshore outsourcing ca parte din strategia lor generala.

Principalele motive pentru care companiile cu notorietate aleg colaborarile in regim offshore?

  • Piata de offshoring a evoluat si s-a dezvoltat intr-o directie foarte buna, astfel ca sansele de a gasi casa de software development potrivita pentru nevoile tale (construirea rapida a unei echipe de developeri cu experienta) sunt foarte mari;
  • Costurile sunt semnificativ reduse atunci cand alegi sa lucrezi cu echipe de development in regim offshore. In plus, nu vei mai avea presiunea timpului sau a mentinerii unei echipe stabile pe proiect;
  • In IT cunostintele tehnice si a unei limbi de circulatie internationala trec dincolo de barierele culturale si nationale, astfel riscul unei comunicari ineficiente este foarte mic.
Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

A doua provocare: Cine poate intelege mai bine si rapid provocarile specifice ale business-ului tau?

“si ale industriei, totodata” O echipa noua in-house? O echipa externa dedicata?

Trebuie sa recunoastem ca acesta este printre primele ingrijorari semnalate de clienti in faza de consultanta. In mod paradoxal, in contextul acestei dileme apare si cel mai important argument in baza caruia au ales sa lucreze cu noi pe o perioada lunga de timp.

Atfel, prima impresie poate fi inselatoare. Raspunsul real sta, de fapt, in expertiza echipelor/oamenilor (expertiza extinsa in proiecte diverse) si experieta specifica (dezvoltarea unor anumite tipuri de solutii pentru industrii cu specificitate mare).

Proiecte cu specificitate ridicata dezvoltate de echipele Roweb: Puterea exemplului este imbatabila. Sa ne uitam, asadar, la cateva proiecte:

Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

Dezvoltarea unei platforme complete de HR (nGage)

Simplificarea proceselor de HR prin extinderea de functionalitati si optimizari pe o solutie existenta: performante mai bune pentru instrumentelor VMS, interfata dinamica si intuitiva, mentenanta mai usoara si mai rapida. (Afla mai multe detalii despre acest proiect)

Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

Platforma SaaS pentru fluxuri de lucru si management de aplicatii – (Pearn Kandola)

Solutie de tip SaaS (software as a service) bazata pe automatizari de fluxuri si functionalitati complexe care le ofera consultantilor si clientilor Pearn Kandola acces la o suita completa de instrumente si aplicatii digitale pentru evaluare si dezvoltare individuala si colectiva. (Afla mai multe din studiul de caz)

Cum sa-ti maresti echipa de developeri pentru proiectele din UK: costuri in-house costs vs. ratele pentru offshore development

Portal online cu functionalitati avansate (ACENET)

Lansarea (in doar cateva saptamani) versiunii optimizate a website-ului impreuna cu o serie de functii si functionalitati personalizate – inclusiv un portal online. (Vezi detalii despre acest proiect)

A treia provocare: Cum alegi provider-ul potrivit?

…tinand cont ca in piata exista un numar foarte mare de companii care par sa ofere acelasi lucru.

Cele mai multe proiecte pe care le-am dezvoltata au ajuns la noi in urma unor recomandari. Prin castigarea increderii clientilor am obtinut cea mai eficienta promovare.

Dar astfel de contexte ne fac accesibili doar pentru o nisa din piata – reprezentata de clienti. Astfel, este cat se poate de corect sa te intrebi: dincolo de orice recomandare, cum poti ajunge la provider-ul potrivit?

Lucruri pe care sa le iei in calcul pentru selectare companiei de offshoring: Ori de cate ori incheiem un nou parteneriat, ii intrebam pe clienti care este principalul argument pentru alegerea noastra ca provider (in afara de recomandari) Sumarizand raspunsurile lor, iata care sunt principalele criterii de evaluare pe care acestia le-au folosit:

  • feedback-ul altor clienti (pe platforme externe precum Clutch sau GoodFirms);
  • experienta in business (de exemplu, cel putin 15 ani experienta pe piata de software development)
  • nivelul de senioritate al developerilor (de exemplu, avem peste 45% developeri seniori in echipele noastre);
  • proiectele ongoing si durata lor (de exemplu, cel mai lung proiect al nostru a inceput in 2006);
  • complexitatea portofoliului (si tipurile de solutii dezvoltate);
  • industrii acoperite (este industria ta in lista de portofoliu a provider-ului?);
  • tehnologii folosite in proiecte (moderne si robuste – pentru dezvoltarea de proiecte noi, sau specifice – pentru preluarea de proiecte existente).

Dezvoltarea de solutii cu o casa software romaneasca: de ce sa lucrezi cu Roweb in 2022?

Modele de outsourcing:

  • Echipe dedicate – Construim pentru tine echipe dedicate de development (de la zero sau in jurul echipelor existente) tinand cont de nivelul tau de expertiza in domeniu.
  • Staff Augmentation – Extinde-ti echipele interne cu ajutorul specialistilor IT de la Roweb.
  • Echipe per proiect – Lucram impreuna pentru obtinerea unei solutii fiabile si scalabile, iar tu te vei baza pe un process complet de dezvoltare si atingerea obiectivelor etapizat.

Industrii pentru care lucram:

  • Recrutare & HR
  • Finante & Asigurari
  • Imobiliare
  • Turism & Horeca
  • Asociatii
  • Transport & Logistica
  • E-commerce
  • Marketing

Principalele atuuri care ne diferentiaza in piata de offshoring

  • suntem familiarizati cu dezvoltarea de software in peste 30 de tari (vezi cateva proiecte de offshoring din portofoliul nostru);
  • fara bariere culturale si sociale (de exemplu, developerii nostri vorbesc fluent limba engleza);
  • trasparenta totala in procese si control eficient asupra costurilor;
  • parteneriate de durata cu cientii nostri (cel mai lung proiect ongoing – 17+ ani);
  • rating de 5 in platformele dedicate (Clutch, GoodFirms etc.);
  • abordare agile approach;
  • capabili sa oferim echipe complete si cu experienta (developeri seniori project manageri, analisti de business, scrum masters, UX, product owners, esigneri, QA );
  • resurse umane valoroase pentru proiecte: 45% dintre developeri sunt la nivel de senior.

CERE O ESTIMARE DE PROIECT


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices