Studii de caz pentru externalizarea serviciilor de software development:
3 tipuri de proiecte care au functionat mai bine cu echipe dedicate

Acest articol a fost publicat in categoria Clientii Roweb, Modele Outsourcing, Transformare digitala in .

Nevoia de a dezvolta proiecte performante bazate pe solutii software se cramponeaza, in mod obisnuit, de aceeasi clasica intrebare: Ce este mai potrivit si eficient: sa imi extind echipa prin noi angajari sau sa lucrez cu o echipa dedicata de software development?

Extinderea echipei existente prin noi specialisti angajati este costisitoare (in raport cu echipele dedicate). Taxe, salarii, defocusarea echipelor interne de la obiective si proiecte pentru a le implica in procesele de recrutare, etc – toate acestea cad in responsabilitatea companiei tale.

Si mai este, totodata, riscanta. (Ce se intampla cu proiectul daca noii angajati nu se acomodeaza si decid sa plece? Dar daca specialisti-cheie din proiect intra in concedii medicale? etc.)

In plus, implica un consum mare de timp pentru ca noii angajati sa se acomodeze la cultura organizationala, in conditiile in care cerintele proiectelor au o dinamica mare si se pot schimba de la o saptamana la alta. (Asa cum o arata si studiile – surse: sloanreview.mit.edu – de obicei unui nou angajat ii ia intre 8 si 26 de saptamani sa devina complet productiv).

Asadar, da: modelul de lucru bazat pe echipe dedicate este o solutie eficienta pentru o varietate de industrii si tipuri de proiecte. Pentru ca, atunci cand se respecta conditiile de baza, o astfel de colaborare poate raspunde integral nevoilor companiei.

Plecand de la feedback-ul pe care l-am primit de-a lungul timpului de la clienti, pentru a selecta corect furnizorul de servicii software este important sa tii sub observatie 3 aspecte:

  1. compania are experienta dovedita pe piata;
  2. poate implica in proiect o echipa completa – din punct de vedere roluri si specializari;
  3. echipa dedicata poate dezvolta proiecte bazate pe tehnologii moderne.
Popular Programming Languages
(SURSA: Stackoverflow Sondaj de Opinie pe 80 de mii de respondenti)

Pentru a avea o imagine si mai clara asupra lucrurilor prezentate mai sus, iata 3 exemple de proiecte dezvoltate cu succes pe modelul echipelor dedicate

 

#1 Dezvoltare proiect SaaS cu termen fix pentru fluxuri de lucru si management de aplicatii – (Pearn Kandola, UK)

Pearn Kandola este o organizatie care ofera suport (unei varietati mari de companii) din perspectiva managementului integrarii si adaptarii angajatilor la mediul de lucru. Misiunea centrala a acesteia este sa ajute companiile-client sa ofere un mediu de lucru modern si echilibrat prin promovarea politicilor de Diversity & Inclusion.

Pentru a-si atinge obiectivele si cu ajutorul expertilor in psihologie si leadership, Pearn Kandola ofera suport prin doua canale principale:

  • servicii (audit, coaching, training, cursuri, etc);
  • solutii digitale (documentare & instrumente de analiza).

Pentru a creste interactiunea cu produsele sale digitale (ex. materiale suport, aplicatii, etc), si pentru a creste viteza de transfer informational, clientul – Pearn Kandola – a decis sa dezvolte o platforma all-in-one.

Noua platforma functioneaza ca un hub in care categorii diferite de useri (consultanti, manageri, angajati, etc.) au acces rapid la informatii relevante.

AFLA MAI MULTE DESPRE SERVICIILE PHP

 

Proiectul a fost dezvoltat in 3 etape:

  • Faza #0: crearea MVP-ului – Initial, am dezvoltat de la zero un MVP, plecand de la cerintele specifice ale clientului si urmarind 4 obiective de baza;
  • Faza #1: dezvoltarea platformei digitale Pearn Kandola – Plecand de la MVP-ul pe care l-am livrat, clientul a decis sa transforme proiectul intr-o solutie reala mai complexa, cu functii si functionalitati extinse si utilitate mai mare;
  • Faza #2: extinderea platformei prin noi functionalitati si aplicatii – Eficienta dovedita de platforma pe care am livrat-o a creat contextul potrivit pentru profilarea de noi directii de business: dezvoltarea si implementarea de aplicatii noi care vor raspunde nevoilor clientilor PK la un nou nivel.

 

DATE PROIECT

TEHNOLOGII: PHP, MySQL, React, Lumen, Nginx, Docker

ECHIPA DE PROIECT:

1

Project Manager

1

Quality Assurance

1

Developers

Beneficiu-cheie pentru consultanti: Automatizarea integrala a fluxurilor cu focus pe oferirea unei valori profesionale superioare, reducerea subiectivitatii si a erorilor umane – prin eliminarea activitatilor realizate manual, consumatoare de timp si riscante.

Beneficiu-cheie pentru companii: livrarea de rezultate concise si relevante, usor de manageriat si interpretat.

Beneficiu-cheie pentru angajati: accesarea rapida a rezultatelor inr-o forma completa si usor de inteles.

VEZI PORTOFOLIUL PHP

 

CE SPUN CLIENTII DESPRE PROIECTELE PHP DEZVOLTATE CU ECHIPELE NOASTRE

 

CAUTI O ECHIPA DEDICATA PENTRU DEZVOLTAREA UNUI PROIECT PHP?

CONTACTEAZA-NE

 

#2 Proiecte de lunga durata/proiecte cu cerinte si obiective dinamice (Tourpaq ApS)

Tourpaq a ales sa lucreze cu noi la acest proiect dupa o serie de discutii preliminare, in care factorul decisiv a fost abilitatea noastra de-a intelege problemele lor specifice si de-a oferi cele mai eficiente solutii, precum si competentele tehnice ale expertilor nostri in software.

Cerintele lor au venit dintr-o perspectiva practica si o parte din sarcina noastra a fost sa le oferim consultanta in stabilirea specificatiilor proiectului, pornind de la nevoile lor practice, identificarea celor mai bune solutii care sa raspunda acestor probleme, si implementarea acestor solutii.

Flexibilitatea noastra si folosirea metodologiei Agile au jucat de la inceput un rol important in succesul colaborarii noastre.

Example

Categorii: Business Applications / .NET Portfolio / Tourism & hospitality

Technologii: ASP.NET / MS SQL Server / ASP.NET AJAX / WCF

Nevoia clientului: Tourpaq avea nevoie de un sistem de management pentru operatori de turism care sa permita utilizatorilor sa gestioneze tot ce tine de activitatea lor, dintr-un dashboard unic: configurarea preturilor, oferte, disponibilitati, vanzari online, facturare, plati programate, rapoarte in timp real, vizualizari de date, marketing si integrarea cu multiple sisteme third-party, precum sisteme GDS, companii de asigurari sau sisteme de email si SMS. Clientul a solicitat sa dezvoltam pentru el Tourpaq Destination App (o solutie moderna pentru ghizi si turisti) si Tourpaq Guest App (o aplicatie care permite utilizatorilor finali sa se bucure de vacanta).

Echipa alocata proiectului:

1

Software Architect

1

Project Manager

1

Database Specialist

1

UX Designer

2

UI / Web Developers

6

.NET Developers

Am dezvoltat TourPaq impreuna cu Roweb, de la un sistem de rezervari pentru mici operatori de turism, la cea mai performanta solutie de pe piata, ce raspunde nevoilor marilor companii de turism. Am fost impresionati de nivelul de profesionalism de care Roweb a dat dovada pe parcursul colaborarii noastre. Au reusit intotdeauna sa inteleaga nevoile si dorintele noastre si ne-au ajutat sa ne transformam ideile in realitate.

Bjarke Hansen
Bjarke Hansen

CEO, Owner of TourPaq Aps

#3 Proiecte care implica cunostinte extinse / completarea unui proiect existent (WHISE CRM)

Produsul principal al companiei este un software de management al relatiei cu clientii (CRM), destinat domeniului imobiliar, pe care l-am construit pentru acestia si pe care am continuat sa il imbunatatim printr-un process continuu in care, impreuna cu clientul, discutam fluxul de lucru, facem planurile necesare, identificam modalitati de optimizare a proceselor si adaugam noi caracteristici utile.

Clientul a trebuit sa isi actualizeze aplicatia si sa o optimizeze pentru mobil astfel incat sa aiba acces la alte piete din afara Belgiei, in special in Romania. In acelasi timp, a trebuit sa transfere in noua aplicatie aproximativ 6000 de companii imobiliare din baza de date existenta.

Example

Categorii: Mobile development / Business applications

Technologii: ASP.NET Web API / Nancy FX / MSSQL / Elasticsearch / Memory cache / Redis / RabbitMQ / SignalR / PRTG / Octopus / Quartz.NET

Nevoia clientului: Clientul nostru avea nevoie sa inlocuiasca o solutie desktop pentru companii imobiliare, cu una web si optimizata pentru mobil, si in acelasi timp sa se transfere toate datele.

Echipa alocata proiectului: Clientul a cerut o echipa completa pentru acest proiect, incluzand programatori de back-end, cat si programatori de front-end, designeri si un specialist UX (user experience).

1

UX Designer

3

Font-End

6

Back-End

1

Project Manager

Roweb s-a dovedit a fi un partener excelent cu care sa lucrezi, oferindu-ne o echipa extrem de receptiva. In timpul colaborarii noastre, a fost foarte usor sa comunic cu ei si au fost foarte flexibili in indeplinirea cerintelor noastre. Datorita complexitatii proiectului, au aparut destul de des noi cerinte si au reusit mereu sa gaseasca si sa implementeze la timp solutia adecvata. Nu as ezita sa ii recomand pentru proiecte enterprise complexe.

Jean Waucquez
Jean Waucquez

Owner, WHISE nv

 

ECHIPELE DEDICATE ROWEB

Avem echipe in-house de software development, capabile sa preia dezovoltarea integrala a unui produs digital – de la faza de consultanta si analiza de business la arhitectura de solutie, implementare, post-implementare, testare si mentenanta.

“Focusul nostru ramane constant pe construirea de echipe stabile. Optimizarea costurilor din proiect reprezinta mereu un subiect de interes – astfel ca este esential sa avem o predictibilitate mare a echipelor. Pentru multe proiecte, arhitectura cea mai potrivita de echipa include developeri de pe diferite niveluri de experienta: junior, middle si senior. De aceea, strategia noastra de angajare integreaza inclusiv atragerea de studenti din universitati de profil – oameni in a caror evolutie investim constant.”

Viorel Costea | CEO, Roweb Development

 

De ce abordarea noastra este preferata de clienti?

Roweb Goodfirms review

Pe scurt, iata ce apreciaza clientii in mod special la serviciile noastre:

  • flexibilitate;
  • echipe stabile;
  • predictibilitate si transparenta;
  • 3 modele de lucru: Dedicated Team, Time and Material si Milestone Billing;
  • ne adresam mai multor industrii: imobiliare, HR si recrutare, servicii financiare, transport si logistica, e-commerce, turism, HORECA, protectia muncii, servicii juridice, marketing si media;
  • parteneriate pe termen lung cu cea mai mare parte a clientilor nostri (de peste 10 ani);
  • foarte flexibili in ceea ce priveste modelele de lucru, solutiile tehnice si timpul de livrare.

“Avem o rata foarte mare de retentie a angajatilor in companie si oferim posibilitatea de a crea rapid echipe mixte cu developeri juniori, middle si senior, atunci cand proiectul o cere. Acestea sunt garantiile noastre pentru stabilitatea echipelor – stabilitate care influenteaza direct si pozitiv procesul de dezvoltare.”

Viorel Costea | CEO, Roweb Development

Vezi povestile din spatele proiectelor dezvoltate cu echipe dedicate.

 

AFLA MAI MULTE DESPRE NOI, CLIENTII NOSTRI SI PROIECTELE PE CARE LE-AM DEZVOLTAT

VEZI PORTOFOLIUL


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices