Top 5 PHP Frameworks

Acest articol a fost publicat in categoria Tehnologii in .

Pentru inceput, haideti sa clarificam ce este un Framework si de ce este esential in aria dezvoltarii de software. Framework-urile reprezinta colectii de cod universal si reutilizabil care servesc anumitor functionalitati ale aplicatiilor software. Practic, acestea sunt programe dezvoltate si utilizate de dezvoltatori pentru a construi aplicatii.

 

Avantajele frameworkurilor software

Framework-urile fac munca mai usoara pentru dezvoltatori, permitandu-le sa controleze cea mai mare parte a procesului de dezvoltare software de pe o singura platforma. Unele avantaje includ:

  • Timp redus in dezvoltarea unei aplicatii;
  • Mai putine bug-uri;
  • Mai sigure;
  • Imbunatatirea functionalitatilor;
  • Testare si depanare mai usoare.

 

Super-puterile frameworkurilor PHP:

Framework-urile PHP au fost intotdeauna alegerea potrivita pentru dezvoltarea de aplicatii web complexe, aplicatii pentru intreprinderi, proiecte open-source la scara larga, sisteme SaaS si CRM, dar nu numai!

Toate frameworkurile prezentate au in comun viteza care ajuta programatorii sa dezvolte, practic, orice aplicatie web. Dar acesta nu este singurul atribut care aduce valoare oricarui proiect de dezvoltare aplicatie web pe care doriti sa il implementati. Cu alte cuvinte, PHP este cunoscut si pentru faptul ca este stabil si sigur, atribute care sunt extrem de importante pentru succesul oricarui proiect.

 

Ce ar trebui sa aiba un framework PHP?

Un framework PHP bun ar trebui sa aiba un echilibru corect de caracteristici. Avand o cantitate buna de functii poate fi foarte util pentru proiectele tale, dar uneori nu ai nevoie de atat de mult si ar trebui sa alegi sa utilizezi un cadru mai de baza. Unele caracteristici bune de avut ar fi testarea, securitatea, stocarea in cache si un generator de sabloane (iesire PHP in HTML). Sa nu uitam ca framework-ul vostru PHP ar trebui sa aiba o buna documentatie si asistenta pentru a va ajuta atunci cand va confruntati cu dificultati.

 

Care sunt Top 5 framework-uri PHP utilizate astazi?

1. Laravel

Este un cadru de aplicatii web PHP de tip open-source, cu sintaxa expresiva si eleganta, cu modelele sale arhitecturale care se bazeaza in principal pe Symfony. Prezinta avantaje mari atat pentru dezvoltatori, cat si pentru clienti. Laravel este conceput pentru a fi simplu si accepta dezvoltarea rapida a aplicatiilor. Prin urmare, vei obtine setul complet de caracteristici pentru a aduce la viata orice proiect la scara larga in cateva zile, indiferent de dimensiunea proiectului; ecosistemul este vast si vine cu o platforma de implementare si gazduire instantanee. Este simplu si usor de utilizat, oferind: autentificare integrata si autorizare integrata; sistem de aranjare care se ocupa de software si biblioteci de asistenta multiple. Un mare avantaj este ca nu mai esti nevoit sa rescrii codul de fiecare data cand creezi un site sau o aplicatie web.

2. Lumen

Lumen este un framework micro PHP lansat de echipa Laravel pentru dezvoltatorii web carora le place sa construiasca API-uri foarte rapide, precum si servicii bazate pe Laravel. Este conceput in principal pentru dezvoltarea microserviciilor si dezvoltarea API. Prin urmare, Lumen ofera viteza maxima. Este important sa retineti ca aplicatiile web mari pot fi dezvoltate pe baza abordarii arhitecturii microservice; cu alte cuvinte, proiectul nu trebuie sa fie mic pentru a utiliza Lumen. Gestioneaza un numar mai mare de solicitari pe secunda, dar accepta si integrarea prin adaugarea de pachete sau instrumente de la terti pentru a permite noi caracteristici. Microframe-urile sunt alegerea potrivita daca esti obisnuit cu luarea tuturor deciziilor legate de arhitectura.

3. Symfony

Symfony este un cadru web open-source cu un set de componente PHP reutilizabile potrivite pentru proiecte web. Este alegerea potrivita pentru proiecte complexe de mari dimensiuni. Practic are o flexibilitate nelimitata: Full-stack sau microframe. Acesta consta dintr-un set mare de componente reutilizabile si este extensibil: de la cea mai mica piesa pana la nucleul complet in sine, totul este prezentat ca un “pachet” (sau plug-in) in Symfony. Fiecare pachet este destinat sa adauge functionalitate framework-ului si poate fi, de asemenea, reutilizat intr-un alt proiect sau impartit cu restul comunitatii. Pe langa fiabilitatea dovedita, alte avantaje ale utilizarii Symfony sunt testarea usoara si suportul pe termen lung.

4. Codeigniter

Este un framework PHP cu un impact mic. Este unul dintre cele mai vechi si mai de incredere framework-uri PHP datorita documentatiei sale detaliate. Codeigniter este foarte usor de utilizat si de extins. Adopta arhitectura MVC (model, vizualizare, controler) si nu are nevoie de instalare. De asemenea, are ajutoare implicite pentru gestionarea de fisiere, formulare, cookie-uri, directoare, siruri si multe altele. Mai mult, exista si optiunea de a veni cu proprii asistenti si biblioteci, completate cu noi coduri care nu sunt inca dezvoltate. De asemenea, are o interfata simpla, usor de utilizat, fapt care are un impact pozitiv asupra activitatii dezvoltatorilor. Ei trebuie sa scrie mai putin cod, ceea ce economiseste mult timp pentru proiectul tau. De asemenea, suporta instalarea fara probleme cu cerinte minime de configurare. Poate functiona si pe platforme de gazduire partajate, precum si dedicate.

5. Magento

In privinta folosirii este simplu, rapid si versatil. Ofera solutii de ultima generatie pentru comertul electronic si o retea extinsa de suport. Magento se integreaza cu multe dintre site-urile tertelor parti care trebuie sa ruleze un site eficient de comert electronic. Aceasta inseamna ca ofera o multime de avantaje semnificative pentru site-urile de e-commerce, precum: permite cautarea si sortarea produselor, ofera integrarea cu metode de plata (card de credit, PayPal, cecuri, ordine de plata, plati Google, etc.), ofera transport la mai multe adrese, accepta mai multe limbi, valute diferite si cote de impozitare si multe altele!

 

Exemple de proiecte PHP

warbble

Roweb a dezvoltat de la zero o solutie pentru industria imobiliara numita Rezio. Clientul a dorit sa lanseze un portal imobiliar complet personalizat pentru a ajuta dezvoltatorii imobiliari sa isi promoveze complexele rezidentiale intr-un mod inteligent si complet. Obiectivul principal al portalului este simplificarea proceselor de prospectare a pietei si tranzactionare eficienta pentru clientii imobiliari.

VEZI STUDIU DE CAZ

 

warbble

Unul dintre clientii nostri, Warbble, avea nevoie de o echipa de dezvoltare dedicata capabila sa le inteleaga nevoile si asteptarile, astfel incat sa le extindem si sa dezvoltam platforma lor de gestionare a retelelor sociale. Tehnologiile pe care le-am folosit au fost PHP, Codeigniter, Angular, Redis, Ajax si Sockets.

VEZI STUDIU DE CAZ

 

Am dezvoltat o aplicatie mobila si web numita Seatbelt. Clientul nostru avea nevoie de o aplicatie care sa faciliteze comunicarea intre sediul central si consultantii din teren printr-o singura aplicatie care permite consultantilor sa efectueze un audit, sa verifice starea unui birou, sa semnaleze o problema si sa verifice echipamente RSVTI precum ascensoare, macarale, stivuitoare, si altele.

VEZI STUDIU DE CAZ

 

Pentru o perspectiva mai detaliata asupra framework-ului care se potriveste cel mai bine obiectivelor dvs, puteti intra in legatura cu echipa noastra de PHP.

Puteti de asemenea sa consultati portofoliul nostru cu exemple din proiectele noastre PHP.

Oferim solutii solide pentru proiecte de toate marimile, bazandu-ne pe cele mai bune tehnologii open source – peste 500 de proiecte de succes PHP reprezinta dovada experientei noastre.

 

Este Roweb compania software de care ai nevoie pentru urmatorul proiect?

TEHNOLOGII PE CARE LE UTILIZAM:

METODOLOGII

  • Agile
  • Scrum
  • Kanban
  • Waterfall

ROLURI PE CARE LE OFERIM

  • Project managers
  • Business analysts
  • Developers
  • Q&A specialists
  • Scrum masters
  • UX Designers

Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices