Roweb @Jobs4IT 2023 | Prezentarea programelor de cariera si networking cu pasionatii de IT

Acest articol a fost publicat in categoria Descopera echipa Roweb, Evenimente de cariera, For the love of programming in .
 Targ de joburi Craiova Jobs4IT

A fost Jobs4IT 2023, editia a IV-a, in holul central al Universitatii din Craiova, eveniment organizat de Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte.

Principalele impresii: din ce in ce mai multi studenti accepta provocarea unei cariere in IT, ceea ce a facut ca evenimentul din acest an sa se bucure de un succes rasunator. 

Astfel, putem spune ca aceasta editie a fost un preview al statisticilor care arata ca (si in 2023) IT-ul ramane in topul preferintelor tinerilor datorita atuurilor precum: flexibilitate, provocari, posibilitati de avansare sau nivel de salarizare. 

Iar in acest an, vorbim despre sute de persoane care au ales sa participe pentru a vedea ce oferte au pregatit cele peste 26 de companii prezente. 

„In fiecare an, acceptam cu placere invitatia organizatorilor Jobs4IT. Iar la editia acesta, am fost surprinsi sa vedem o rata de participare atat de mare din partea studentilor, cat si din partea colegilor nostri care au venit, rand pe rand, la stand pentru a impartasi din experienta lor. A fost, poate, cea mai mare rata de participare de pana acum, ceea ce s-a datorat si faptului ca evenimentul a fost organizat intr-o formula noua: Facultatea de Automatica, alaturi de cea de Stiinte Exacte. 

Noul mod de organizare al evenimentului a insemnat un win-win atat pentru studenti, cat si pentru noi, ca angajatori, pentru ca avem ocazia sa vedem la ce nivel sunt, sa vedem care sunt preferintele lor in materie de tehnologii si sa putem sa ii ghidam sa asimileze cat mai multe informatii.” 

Florin Obogeanu
Manager @ Roweb Craiova 

 

Cine a participat in acest an la evenimentul Jobs4IT?

Jobs4IT este un targ care se adreseaza (in special) studentilor si absolventilor de facultati tehnice. Insa, de la eveniment, nu lipsesc cei care isi doresc o cariera in IT si care au urmat sau sunt pe punctul de a absolvi o facultate care nu are legatura directa cu partea tehnica. 

De asemenea, in acest an, am intalnit mai multe persoane dornice de o reconversie profesionala, interesate de joburi care se pliaza pe rolurile pe care le acopera echipa noastra in proiect: Quality Assurance Engineer, Business Analysts, Project Manager etc. 

Insa, surpriza din acest an a fost reprezentata de studentii din anul I, nerabdatori sa capete experienta si sa interactioneze cu reprezentantii companiilor de IT. 

Prezenti in numar mai mare ca la alte editii Jobs4IT, tinerii devin din ce in ce mai constienti de faptul ca experienta pe care o acumuleaza la stagiile de practica completeaza perfect cunostintele teoretice din facultate, ii ajuta sa aiba un CV mai atragator si reprezinta un start bun in cariera. 

Cei mai multi dintre studentii din anul I erau interesati de programe flexibile, care sa le permita continuarea cursurilor si sustinerea examenelor din sesiune. 

Totodata, Jobs4IT a fost o buna ocazie pentru networking. Daca la evenimentele de tech si business suntem interesati de potentiale parteneriate cu antreprenori si companii preocupate de transformare digitala, la cele de employer branding ne face placere cand la stand se opresc persoane pasionate de tech, care vor sa impartaseasca impresii. 

 

Si toate acestea se datoreaza faptului ca la baza tuturor initiativelor noastre este pasiunea pentru programe. 

#ForTheLoveOfProgramming

 

Din ce in ce mai multi tineri interesati de o cariera in industria IT

Conform statisticilor recente, domeniul IT se afla pe locul 4 in topul celor mai atractive domenii de activitate. Iar platformele de joburi anunta ca aproape 40% dintre joburile postate pe platformele lor sunt pentru persoanele fara experienta (candidatii entry-level). 

Peste 20% din ofertele de job sunt dedicate candidatilor fara experienta, iar pentru cei care au nivel middle, oferta este de aproximativ 30%. 

In acest context, programele de cariera desfasurate de Roweb in fiecare an vin in sprijinul tendintelor din piata si au ca rol sprijinirea si dezvoltarea profesionala a tinerilor care isi doresc un job intr-o companie de software 100% romaneasca. 

 

Curiozitatile studentilor legate de evenimentele de cariera Roweb

Cele mai multe intrebari de la editia din acest an au fost legate de stagiul de practica si internship. Studentii cautau programe la care sa se inscrie pentru a urma practica obligatorie din vara si erau curiosi sa afle care sunt criteriile de admitere, cum se pot inscrie si in ce va consta testul. 

De aceea, din echipa de la stand din acest an, pe langa Florin Obogeanu – Manager Roweb Craiova si Cristina Tiulete – Reprezentant HR, au venit fosti interni si mentori ai stagiului de practica. Acestia au interactionat cu studentii si le-au oferit insights din propria lor experienta. 

„Majoritatea intrebarilor au avut legatura cu stagiile de practica, pe care le vom organiza si anul acesta, in house, pentru ca transmiterea si asimilarea informatiilor fata in fata este mult mai eficienta.

De asemenea, studentii au mai fost interesati de tehnologiile cu care lucram, atmosfera de la locul de munca cat si locatia sediului nostru. Pentru cei care nu stiau deja, am vazut bucuria pe fetele lor cand le spuneam ca suntem in centru, foarte aproape de Univesitate dar si de faptul ca programul este flexibil si pot merge la laboratoare atunci cand este cazul.”

Cristina Tiulete
Reprezentant HR 

 

What’s Next 

Din punct de vedere al evenimentelor de cariera, in acest an, echipa Roweb are in plan urmatoarele initiative: 

  • stagiul de practica – ale carui inscrieri au inceput deja la finalul lunii martie;
  • internshipul platit – etapa urmatoare a stagiului din vara; 
  • inaugurarea laboratorului de Informatica de la Universitatea din Pitesti – sponsorizat de Roweb; 
  • evenimente de tip open doors, bazat pe parteneriatele cu facultatile si liceele tehnice, care vor permite elevilor si studentilor sa vizite sediile noastre si sa interactioneze cu oamenii din echipele de proiect.

#ImportantToRemember – legat de stagiul de practica 


Inscrierile la stagiul de practica vor continua pana pe 01 mai 2023 si se pot realiza online. Pentru inscrieri nu este necesara experienta, insa orice informatie relevanta legata de cunostintele tehnice, cursuri urmate sau materii studiate merita mentionata in CV. 

De asemenea, nu uita sa ne povestesti despre hobby-urile tale. Partea de soft skills reprezinta un criteriu important de selectie a candidatilor la stagiu sau la locurile de munca pe care le oferim. 

Cat despre admitere, aceasta se va realiza pe baza unui test online. La baza intrebarilor vor sta tutorialele pe care le vom trimite tuturor celor care se inscrie la stagiu. 

Pentru alte detalii referitoare la acest eveniment sau altele de acest tip, urmareste in continuare postarile din Social Media si de pe blogul Roweb! 


Exemple de proiecte


Spotlight

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices


Mr Crispy

Magento / CSS3 / HTML5 / Ajax / Webservices